MEH NA MAH

Nemir in Spev že z novim, Vikend ga še išče

Objavljeno 15. december 2017 17.58 | Posodobljeno 15. december 2017 18.00 | Piše: Mojca Marot

Na narodno-zabavni sceni je zadnje čase res živahno. V treh priznanih ansamblih je prišlo pred kratkim do kadrovskih sprememb, ki pa naj bi bile za poslušalce, sploh pa poslušalke in oboževalke, spodbuda, da jih ne bodo zgolj poslušali, temveč še bolj tudi gledali. No, dokler se novih obrazov seveda ne navadijo.

Ansambel Nemir v novi zasedbi. Foto: facebook

Že novembra je na koncertu Ansambla Tomaža Rota na Blokah premierno, v novi zasedbi, pred polno dvorano obiskovalcev prvič zapel in zaigral dolenjski ansambel Nemir, ki se je obogatil s simpatičnim pevcem Alenom Ogrincem, doma iz Velikih Poljan pri Škocjanu. Alenu je glasba pri srcu od mladih nog, zaljubil pa se je v kitaro, pozneje pa je njegova sopotnica postala bas kitara. Obožuje pa štiriglasno petje, zato se je tudi prijavil na avdicijo ansambla Nemir, ko so iskali nadomestilo za pevca Dejana Potočnika. Fantje so Alena sprejeli, on pa jim je hvaležen, da so se odločili zanj, saj so se mu s tem uresničile otroške sanje. Zdaj je že 'nemirovec', medtem ko je bil prej član ansambla Nasvet.

Z ansamblom Spev pa že veselo igra harmoniko novi član, 30-letni Vili Mravljak, doma iz Gaberk. Zamenjal je Erika Hribernika, ki ostaja vodja ansambla, a mu ob službenih obveznostih zmanjkuje časa za nastope. Vili se je igranja harmonike učil pri dveh znanih harmonikarjih iz Šaleške doline – Robertu Goličniku in Robertu Goterju. Šlo mu je tako dobro, da je osvojil kar nekaj laskavih naslovov, saj je postal leta 2006 absolutni zmagovalec Pohorske cokle, leto pozneje pa je v Italiji osvojil naslov absolutnega prvaka. S šaleškim folklornim društvom Koleda je prepotoval dobršen del sveta, ker je tudi član šaleškega Aerokluba, pa v prostem času rad sede za krmilo športnega letala in si s pticami deli nebo. Je tudi gasilec, kar pomeni, da ima vse vrline pravega muzikanta, zato ne preseneča, da so Vilija tako fantje kot tudi oboževalci ansambla Spev že vzeli za svojega.

Novega pevca, prvega basista (baritonista), pa še iščejo fantje ansambla Vikend. Nekaj avdicij je že za njimi in upamo, da bodo kmalu razkrili, kdo bo tisti, ki bo nadomestil Dejana Bojanca, s katerim so sodelovali dobro leto dni. Dejan je odličen in nadarjen glasbenik, od katerega so se fantje poslovili s težkim srcem, a nekako ni šlo več. »Dejan je nedvomno obogatil naš zven. Žal pa nam ni uspelo delovati homogeno, dihati in ustvarjati skupaj kot eno,« pravi vodja ansambla Vikend Rajko Petek, ki je posebej poudaril, da do Dejana ne kuhajo nobenih zamer in mu želijo le najboljše. A ker med njimi ni bilo prave kemije in energije, bi se to slej kot prej poznalo pri ustvarjanju in bi to čutili tudi poslušalci. So pa 'vikendaši' imeli očitno večjo srečo pri izbiri basista in multiinstrumentalista Gregorja Gramca, ki je doma iz Posavja, natančneje iz Krškega. Gregor je imel do pred kratkim le eno pomanjkljivost, če temu sploh lahko tako rečemo. Bil je brez vozniškega izpita, kar je bila včasih kar težava, glede na to, da imajo fantje vaje v Velenju. A Gregor je premagal tudi to oviro in je postal mladi šofer, fantje pa so mu za ta podvig čestitali v verzih. »Velikokrat si na sovoznikovem sedežu sedel, veselo si pesmi tam pel, velikokrat tam zadaj v avtu posedal in naravo skozi okno lepo gledal. Velikokrat uporabljal si javni prevoz, potem pa si si rekel: Tega 'mam dost'!« Gregorju želijo fantje veliko srečnih in varno prevoženih kilometrov, mi pa upamo, da bo na kakšen izlet odpeljal tudi svojo Urško Lesjak, pevko Ansambla Jerneja Kolarja. Srečno vožnjo mu želimo tudi mi!

image

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.«

 

Deli s prijatelji