NAGRADNA IGRA

Nagradna igra: s spletnimi Novicami na muzikal Lasje

Objavljeno 19. avgust 2011 14.01 | Posodobljeno 20. avgust 2011 00.30 | Piše: A. P.

Angleški West End v ljubljanskih Križankah

Britanska igralska zasedba med vadbo

Festival Ljubljana bo v štirih večerih od 22. do 25. avgusta gostil vrhunsko londonsko zasedbo produkcijske hiše Bronowski, ki je ekskluzivno za Slovenijo pripravila štiri zaporedne uprizoritve svetovne uspešnice Hair (Lasje) v režiji Mykala Randa. Eden najuspešnejših muzikalov vseh časov ima na Otoku bogato tradicijo, saj so ga uprizorili celo večkrat kot na rojstnem Broadwayu.

Zgodba pripoveduje o plemenu hipijev, svetu spolne revolucije, ki je zaznamovala 60. leta in njihovem soočanju s kruto realnostjo vojne v Vietnamu. Skladbe iz predstave so od prve uprizoritve leta 1968 ponarodele in postele obvezen del seznama vsakega nadobudnega kitarista. Številne pesmi so se znašle na repertoarju zvezdnikov, kot so Shirley Bassey, Barbra Streisand in Diana Ross, ter z odrskih desk skočile na glasbene lestvice. K priljubljenosti muzikala je veliko prispevala tudi ekranizacija pod režisersko taktirko Miloša Formana.

 

Se spomnite tega komada?

NAGRADNA IGRA

Sodelujte v nagradni igri in si priborite vstopnico za ogled muzikala Hair. Na spletni naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. pod geslom Hair pošljite svoje kontaktne podatke in pripišite slovenski naslov muzikala Hair. Izžrebali bomo dva srečneža, ki bosta dobila po dve vstopnici za predstavo 24. avgusta v ljubljanskih Križankah. Upoštevali bomo pošto, ki bo prispela do ponedeljka, 22. avgusta, ko bomo na naši spletni strani tudi objavili imeni nagrajencev.

Deli s prijatelji