MEH NA MAH

Na Golteh so se družili smučarji glasbeniki

Objavljeno 25. marec 2017 17.33 | Posodobljeno 25. marec 2017 17.33 | Piše: Mojca Marot

Okoli sto rockerjev, pop pevcev in narodno-zabavnih muzikantov se je zbralo na Golteh, kjer so smučali, peli in igrali. A tudi resno tekmovali in se borili za vsako stotinko.

Legende Dragan Bulič, Vili Klemenčič, Maja Oderlap in Lado Leskovar.

»Bojazen, da bo dveletni premor vplival na število udeležencev, je bila na srečo mimobežna. Zbralo se nas je celo več kot pred dvema letoma. Dobre volje ni manjkalo in glasbe, ki je na oder zvabila in na njem združila tako rockerje in pop pevce kot tiste s harmoniko, tudi ne. Tudi sam sem se neizmerno zabaval: na smučeh, s harmoniko, za klaviaturo in mikrofonom, predvsem pa v odlični družbi glasbenikov,« je za revijo Suzy vzdušje na Golteh strnil Franci Podbrežnik, eden od gostiteljev in hkrati absolutni zmagovalec tekmovanja, sicer pa član Happy banda. Na Golteh je bilo mogoče opaziti tudi Dragana Buliča, Lada Leskovarja, Andreja Hoferja, Klemena Bunderlo, Ireno Vrčkovnik, veselo Štajerko Loti Žlaus pa Majo Oderlap in šankrokovca Matjaža Jelena, člane skupine Tabu ter legendarnega Gorazda Elviča (Čudežna polja). Prišel je tudi Dejan Vunjak, veseli Begunjčan Niko Legat, Anže Zavrl od Gadov ter harmonikar Andrej Rak (ansambel Golte), ki ni smučal, temveč le igral. Tam so bili še Boštjan Mežnar (ansambel Spev), Boštjan Dermol (Juhej), Fantje izpod Lisce … Skratka, na Golteh je bilo pestro in veselo, organizatorjem pa je v nekoliko vetrovnem vremenu uspelo izpeljati uradno veleslalomsko tekmo slovenskih glasbenikov. Franci Podbrežnik in Tine Lesjak sta prismučala na prizorišče vsak s svojo harmoniko v rokah in z igranjem v hipu navdušila vse zbrane na Golteh, veselo vzdušje pa se je za tem stopnjevalo vse do večera, ko so druženje nadaljevali v hotelski diskoteki Ledeni bar. Najboljši smučarji glasbeniki pa se bodo 8. aprila udeležili tudi svetovnega smučarskega prvenstva glasbenikov v Schladmingu, kjer bo na petdnevni prireditvi igralo kar 50 ansamblov iz vse Evrope. Od slovenskih bodo tam Igor in zlati zvoki, Kvintet slovenskih deklet, Alpski kvintet in še kdo.

image

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.« 

 
Deli s prijatelji