PESEM

Med likanjem do refrena

Objavljeno 29. november 2015 19.34 | Posodobljeno 29. november 2015 19.34 | Piše: A. J.

Štiri pop dive, Anja Rupel, Alenka Godec, Nuša Derenda in Pika Božič, so posnele pesem Dobro se imej. Pobudnica projekta je bila Ruplova, Godčeva pa je prispevala del besedila, ki se ga je domislila med – likanjem!

Glasbene dive pozivajo, naj se imamo dobro. Foto: Mediaspeed.net

Potem ko so pred leti posnele pesem I'm not for you (Jaz nisem zate), so štiri pop dive po 14 letih znova združile moči. Anja Rupel, Alenka Godec, Nuša Derenda in Pika Božič, ki so prijateljice tudi v zasebnem življenju, so ta teden predstavile singel Dobro se imej, ki bo prva pesem na Anjinem prihajajočem albumu. Glasbo zanj je napisal njen partner Aleš Klinar, pri pisanju besedila pa sta združili moči Anja in Alenka. Ta se je delčka refrena menda domislila kar med likanjem!

»Res je, v žepu sem imela pametni telefon in v ušesih slušalke,« smeje potrdi Godčeva, ki, kot pravi, ni pretirana ljubiteljica tega hišnega opravila. Prav zato si ga rada popestri z glasbo. »Besedilo sva sestavili z Anjo, levji delež je opravila ona. Skladba je kar klicala po nečem optimističnem, plesnem. Dobro se imej se mi zdi v teh časih pomenljivo sporočilo,« pravi.

Skladba, za katero glasbenice želijo, da bi prinašala dobro voljo, je tako tudi nastajala. »Tudi me smo se, ko smo jo ustvarjale, imele dobro. Vedno smo vesele, ko se srečamo, in če se dolgo ne vidimo, si imamo ogromno povedati. Prednost tega, da imaš za seboj že neko prehojeno pot, je, da lahko izbiraš in okoli sebe zbereš ljudi, ki so ti dragi,« sklene Alenka Godec.

Nova skladba je premiero doživela ta teden z manjšo zabavo v prostorih založbe Dallas Records. Tam so se poleg ustvarjalne četverice med drugim zbrali glasbeni poznavalci in glasbeniki – zanimivo – predvsem moškega spola. 

Deli s prijatelji