MEH NA MAH

Ljubezen in glasba pogosto z roko v roki

Objavljeno 02. december 2017 16.37 | Posodobljeno 02. december 2017 16.39 | Piše: Mojca Marot

Predstavljamo vam zgodbi dveh mladih glasbenih parov, ki svojo ljubezen uspešno prepletata z glasbo. Modrijan Franjo Oset je s soprogo Marino Klinc Oset posnel priredbo Nine Pušlar z naslovom Saj sva skupaj, Ognjeni muzikant Uroš Steklasa pa je s svojo Tjašo posnel že drugi videospot z naslovom S teboj bi se postaral. In to seveda misli tudi čisto zares.

Marina in Franjo sta svojo ljubezen tudi že nadgradila, saj imata dva ljubka otroka.

Skupna pot Franja Oseta, člana Modrijanov, in njegove Marine Klinc Oset se je začela pred sedmimi leti. »Takrat sva postala fant in dekle, seveda pa je bila za to absolutno 'kriva' glasba. Že takrat sva pogosto skupaj kaj zapela, a bolj za štirimi stenami, zdaj pa sva se odločila, da se javnosti malo bolj predstaviva. Marsikdo misli, da je najina glasbena pot 'frišna', a ni tako. Dobro se spomnim najinega prvega nastopa pred skoraj sedmimi leti, ko sva na odru stala s samimi znanimi imeni, kot so Nuša Derenda, Elda Viler in mnogi drugi. Tistega nastopa ne bom nikoli pozabila. Kmalu sva bila tudi gosta na koncertu ansambla Mira Klinca (mimogrede, Miro Klinc je Marinin oče), kjer sva tudi bila s strani občinstva prav tako odlično sprejeta. Leto kasneje sva v duetu pela na Noči Modrijanov, pa še na nekaj koncertih v žalski in vranski občini,« nam začetke opiše Marina. Doda, da je res, da že vsa ta leta ogromno prepojeta tudi doma, ob klavirju. Tako, za svojo dušo. »Povod, da sva stopila na malo bolj resno glasbeno pot, pa je bil klic voditeljice Klavdije Winder na TV Golica, ki naju je povabila v oddajo Naj narodno-zabavni par. Takrat se nama je glavna nagrada, snemanje videospota, zdela mamljiva in nama je dala misliti. Češ, zakaj pa ne bi tudi midva posnela nekaj avtorskega?« pravi Marina. Nenazadnje ima Franjo več kot 80 glasbenih osnutkov, ki čakajo na izvajalce. »Za tak sladek začetek pa sva midva posnela priredbo pesmi Saj sva skupaj pevke Nine Pušlar, ki se jo da poslušati na najini strani na facebooku Marina in Franjo, najin nastop pa je posnel Andrej Pratnemer,« nam zaupa simpatična Marina. In doda, da gre pri njima vse malo počasneje, saj je ob četrti obletnici poroke in komaj leto staremu sinku, ki mu družbo seveda dela še starejša sestrica, čas kar velik problem. »Zaradi vseh obveznosti, ki jih ima Franjo z ansamblom Modrijani ob koncih tednov, za zdaj tudi ne moreva peti na kakšnih večjih prireditvah, zato pa pojeva na porokah in pogrebih. Najbolj se veseliva porok, saj ni nikjer drugje toliko pozitive in ljubezni v zraku kot ravno tam. Na pogrebih pa se ljudem približaš na čisto drugačen način, čustva so globlja in tudi odgovornost večja. Da je petje ob poslednjem slovesu častno, začutiš ob ganljivih klicih in sporočilih, v katerih se nama zahvaljujejo za prečudovito opravljene obrede, tako civilne kot cerkvene. Če bo kdaj v prihodnosti naneslo, da bi se pokazala priložnost še za kaj več, pa se bova tega lotila še z večjim veseljem,« še pravita Marina in Franjo, ki sta prepričana, da glasba je in bo ostala njun svet.

Uroš in tjaša

Spomladi sta javnosti predstavila svojo prvo pesem Boš znal naprej me ljubiti, ki ji je prek youtuba prisluhnilo že okoli 800 tisoč poslušalcev, tudi Uroš Steklasa, član Ognjenih muzikantov, in Tjaša Hrovat, ki je pred tem pela v narodno-zabavnem ansamblu Jureta Zajca. Zdaj, po osmih mesecih, je prišel čas za novo ljubezensko zgodbo, ki je že dobila videospot in jo je v objektiv ujel Andrej Pratnemer. Naslov te pesmi je S teboj bi se postaral, ustvaril pa jo je Štefan Čamić, bolj znan kot Steffanio, član in avtor številnih uspešnic nekdanje skupine Game Over. Aranžma sta poleg Steffania prispevala še Uroš in Samo Kališnik. »Presrečna sva, da so ljudje tudi to pesem lepo sprejeli, saj je videospot že prvo noč zabeležil 40 tisoč ogledov, zdaj jih je že blizu 70 tisoč. Pesem je univerzalna, življenjska in mislim, da je ravno zato odziv vseh generacij tako dober. Najmlajšim je simpatična melodija in tudi videospot, saj že prejemava tudi že prve posnetke ponosnih staršev otrok, ki besedilo pesmi znajo na pamet in pojejo z nama,« sta vesela Uroš in Tjaša, ki to, kar pojeta, tudi živita. Kot sta nam še zaupala zaljubljenca, jima je pri snemanju pomagal starejši zakonski par Angelca in Jože Križan, ki jima je tudi v poznih letih uspelo ohraniti iskrico ljubezni. »Mnogi naju tudi sprašujejo, ali sva se že zaročila. Ne, nisva, ko se bova, bova to zagotovo razkrila,« pravita Uroš in Tjaša, ki ju v decembru čaka tudi mini turneja božičnih akustičnih večerov, ki se jih zelo veselita.

image

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.«

Deli s prijatelji