UKRADEN

Leona Lewis (26) zaradi instrumentala na sodišče

Objavljeno 06. avgust 2011 21.45 | Posodobljeno 06. avgust 2011 21.45 | Piše: P. J.

Dj Avicii je želel skladbo izdati sam, Leonina založba pa si jo je prisvojila

Leona Lewis se bo kmalu znašla na sodišču

Leona Lewis (26) in njena založba sta morali na sodišče zaradi njene nove skladbe, za katero švedski DJ Avicii, Tim Bergling (21), trdi, da je plagiat.

Noče s Cowellom

Podlaga skladbe naj bi bila kopija njegovega instrumentala Fade into Darkness, ki ga je posnel lani oktobra. Sodišče bo tako v ponedeljek prisluhnilo skladbi danskega glasbenika in začelo postopek. Tim Bergling trdi, da je zavrnil sodelovanje z založbo Simona Cowella (51) Syco, s katero ima Leona Lewis podpisano pogodbo.

Tim ne ve nič o dogovoru

Pred nekaj dnevi pa je na svojem twitterju Leona zapisala: »Avicii je bil seznanjen z izdajo skladbe in se je s tem tudi strinjal.« Zapisala je še, da se so skupaj dosegli dogovor o sodelovanju.

Tim ji je takoj odgovoril, da glede na to, da se nikoli nista spoznala in govorila, naj pove njemu in njegovemu zastopniku, kdo in kdaj je potrdil sodelovanje in ji dal dovoljenje za uporabo njegove glasbene podlage.

Pinguin je postal Collide

Kljub vsej zmedi, ki je nastala okoli skladbe, pa založba Syco vztraja pri tem, da je blondinec podpisan pod skladbo Collide, čeprav sam trdi, da nikoli ni privolil v sodelovanje z zmagovalko X Factorja. Skladbo je želel Avicii izdati pod naslovom Pinguin in ne kot avtor Leoninega novega hita.

 

 

Deli s prijatelji