REKORDER

Justin Bieber z novim rekordom

Objavljeno 11. februar 2013 19.00 | Posodobljeno 11. februar 2013 19.00 | Piše: K. C.

Kanadčanov novi album je peti s 1. mestom na Billboardovi lestvici.

Justin Bieber.

Kanadski pop zvezdnik Justin Bieber je dosegel nov rekord. V sredo je njegov novi album Believe Acoustic zasedel prvo mesto na Billboardovi lestvici, kar se je zgodilo že petemu Bieberjevemu albumu, pevec pa je dopolnil šele 18 let. Justin Bieber je tako postal prvi, ki mu je na vrh glasbene lestvice uspelo spraviti pet svojih plošč pred 19. letom.

Skladbe v akustični izvedbi

Na albumu Believe Acoustic so večinoma že znane skladbe v akustični izvedbi, to so namreč priredbe z njegovega prejšnjega albuma Believe, ki je izšel junija, dodane so le tri nove pesmi. Tudi Believe mu je pomagal do rekorda, saj je bil na prvem mestu glasbene lestvice. Akustična izvedba pa se dobro prodaja. V prvem tednu po izidu je najstniški idol prodal že 211.000 albumov. V spletni trgovini iTunes je bil v 63 državah največkrat prenesen prav Believe Acoustic, med najbolj vročimi je tudi na družabnih omrežjih. Bieber ima namreč kar 34 milijonov sledilcev na twitterju, ki so po poročanju spletnega portala Reuters kar tekmovali, kdo bo prej kupil omenjeni album.

Preden je z Believe Acoustic podrl rekord, si je prvo mesto delil z Miley Cyrus, oba sta imela štiri albume na vrhu lestvice. V zgodovini lestvice Billboard pa je Bieber deveti izvajalec, ki je štiri leta zapored z albumom kraljeval na lestvici.

Deli s prijatelji