PO DOMAČE

Glasbene legende obujale spomine

Objavljeno 17. november 2015 21.37 | Posodobljeno 17. november 2015 21.39 | Piše: Mojca Marot

Glasbeniki, ki so inštrumente večinoma že odložili v kot, so ob glasbi Okroglih muzikantov obujali spomine na čase, ko so bili dejavni tudi sami.

Za glasbeno vzdušje so poskrbeli Okrogli muzikanti. Foto: Simon Golobič

Nedavno se je v ljubljanski gostilni Mesečnik, ki slovi po tem, da se v njej pogosto vrstijo glasbeni večeri, in tudi njen lastnik Janez Marolt je harmonikar nekdanjega ansambla Mesečniki, zbrala četica glasbenikov zlate generacije narodno-zabavne glasbe. »Zanimivo, da nihče od povabljenih ni zamujal, kar pove vse o profesionalizmu nekdanjih glasbenikov. Druženje je minilo v zelo sproščenem vzdušju, ob dobri hrani, pijači in prijetni glasbi, za katero so poskrbeli Okrogli muzikanti s pevko Sandro Križan,« je povedal organizator dogodka Simon Golobič. Zavedal se je, da bo Okrogle muzikante vrgel med leve, a vsi so bili nad njihovim nastopom navdušeni.

K obnavljanju prijateljskih vezi, ki so jih nekateri spletli že pred več kot pol stoletja, je Golobič povabil Dobre znance, Vesele planšarje, člane ansamblov Borisa Kovačiča, Mihe Dovžana, Franca Miheliča, Nika Zajca, Borisa Franka, Vikija Ašiča, Alpskega kvinteta, Trima, Katermana, Marele, prišli so tudi Fantje s Praprotna, Kvartet DO, Slovenski oktet in drugi. »Na srečanje bi spadali še mnogi, a tokrat je bil to bolj preizkus, ali je takšen dogodek za glasbenike sploh zanimiv in ali bi lahko postal stalnica. In glede na pozitivne odzive to zagotovo ni bilo zadnje srečanje in ga bomo še razširili.«

Deli s prijatelji