ŽALOSTNI

FOTO: Slovo tete Tončke

Objavljeno 16. december 2017 22.32 | Posodobljeno 16. december 2017 22.32 | Piše: R. T.

Na Moči glasbe smo izvedeli žalostno novico: teta Tončka se poslavlja. Jakob Polajžer, ki jo je dolga leta upodabljal, se je tokrat zadnjič pojavil v tej vlogi.

Boris Kopitar in skupina Kvarta za nežne duše Foto Roman Turnšek

Koncertno-televizijska prireditev Moč glasbe nas združuje je le enkrat na leto, a brez dvoma spada med najbolj priljubljene slovenske glasbene prireditve. Vsako leto namreč uspe razprodati športno dvorano v Lenartu in tudi tokrat je ta pokala po šivih. Poleg vedno zabavnega in humorističnega programa se na odru vsakič zvrsti pisana paleta glasbenikov za vse okuse in generacije, ki so vedno tako s slovenske kot hrvaške scene. Letos so na oder stopili Marijan Smode, Matjaž Ograjenšek iz skupine Chateau, skupina Metulj, Stela Tavželj, Show band Klobuk, Damjan Murko, skupina Kvatra, Boris Kopitar, Mladi Pomurci, Tjaša Horvat in Uroš Steklasa, Oliver Jakovčev Berekin, Gamsi, Marina Tomašević, Rajko Dujmić, Zdravko Škender in klapa Maslina. Kot presenečenje se je glasbenikom s kitaro pridružil poslanec DZ Franc Breznik. Nastopili so tudi ansambel VIS Trans iz Lenarta, folklorna skupina iz Svete Trojice, hip hop plesalci in plesalci standardnih ter latinskoameriških plesov iz Plesne šole Samba, med katerimi so tudi državni prvaki. Voditeljski mikrofon je bil v rokah prekaljene Jasne Kuljaj in tete Tončke.

Letošnja prireditev je imela kljub navdušenemu občinstvu priokus žalosti. Jakob Polajžer, ki je lik tete Tončke dolga leta upodabljal, se je namreč poslovil od te vloge. V vseh letih je bodisi sam bodisi v voditeljskem paru lik Tončke postal po mnenju mnogih najbolj prepoznavni zaščitni znak prireditve, ki so ga ljudje vzeli za svojega. S svojimi pikrimi pripombami, razmišljanjem in komentarji na račun vsega, kar se godi okoli nas in vsakogar, še posebno politikov, je Tončka na glas in neposredno povedala tisto, kar je treba povedati in kar večina drugih raje obdrži zase. O njeni veliki priljubljenosti med drugim priča eden od lokalov, ki si je ime nadel prav po njej. Na prireditvi je Jakob prejel uokvirjeno zahvalo za dolgoletno sodelovanje. 

Deli s prijatelji