KONCERT

Glasba seksa in nasilja

Objavljeno 13. julij 2011 13.19 | Posodobljeno 13. julij 2011 14.20 | Piše: A. P.

Psychobilly eksplozija v Ljubljani

Člani skupine The Cramps veljajo za začetnike psychobillyja
Psychobilly je glasba, ki združuje elemente punk rocka, rockabillyja in drugih udarnejših glasbenih zvrsti. Gre za eno izmed številnih podvrst rockabillyja, poznamo tudi thrashabilly, trashabilly, punkabilly, surfabilly in gothabilly. Psychobilly pogosto povezujemo z znanstveno fantastiko, grozljivkami, nasiljem in s spolnostjo. Po navadi se izvaja v triu, skoraj obvezen je kontrabas. V Evropi je postal priljubljen v 80., vzporedno z obujenim rockabillyjem, v ZDA pa je prišel z desetletno zamudo. Kot začetnike psychobillyja pogosto navajajo kalifornijsko skupino The Cramps.

The Koffin Kats

Kako je psychobilly slišati v živo, se bomo lahko prepričali že nocoj, ko bo na letnem vrtu Gala Hale nastopila ameriška skupina The Koffin Kats. Zasedba iz Detroita, ki jo sestavljajo Vic Victor, Ez Ian in Eric Walls, označuje svojo glasbeni slog kot punk rockabilly, čeprav je v njej že moč zaznati vplive hard cora, kar pristašem pristnega psychobillyja morda ni najbolj pogodu. Kljub temu so njihovi koncertu razburljivo in predvsem glasno doživetje. Cena vstopnice je simbolična – dva evra.

Prisluhnimo njihovi glasbi



Zamudniki pa bomo lahko na istem prizorišču 4. septembra prisluhnili nemški skupini Mad Sin in domačim rockabilly asom Eight Bomb.

Skupina Eight Bomb
Deli s prijatelji