NAGRAJENI

FOTO: Pokal za življenjsko delo Lionelu Richieju

Objavljeno 03. julij 2014 00.27 | Posodobljeno 03. julij 2014 00.27 | Piše: K. C.

Komik Chris Rock je nagrade bet napovedal kot svetovni pokal za temnopolte.

Kontroverzna gesta Pharrella Williamsa

Letošnje nagrade bet, ki jih podeljuje televizijska hiša Black Entertainment Television in so po njej dobile ime, so se začele tragično. A začnimo najprej pri lepši strani podelitve, ki je bila v nedeljo v Los Angelesu.

Prireditev je vodil Chris Rock, ki je navdušil s humorjem. Med drugim se je šalil na račun raperja in producenta Dr. Dreja in podelitev imenoval v slogu športnih tekmovanj – svetovni pokal za temnopolte. Ko je napovedal nastop Chrisa Browna, pa je dejal: »Pravkar je podpisal dogovor. Škoda, ker je bil to pritožbeni dogovor.« S tem je seveda mislil na Chrisove težave z zakonom.

Najbolj vesel se je s prireditve vrnil Pharrell Williams, ki je prejel nagrado za najboljši video, gre za videospot za pesem Happy, in za najboljšega izvajalca r'n'b. Pharrell se je ob tem zahvalil družini in oboževalcem ter poudaril pomen nagrad bet, ki »dovolijo nam, temnopoltim, da smo drugačni in delamo, kar delamo. Vi, fantje, ohranjate luč za nas.« Na prireditvi je tudi nastopil, poleg njega pa so zapeli in zaplesali še Lil Wayne, Usher, John Legend, Chris Brown, Mary J Blige, Missy Elliott in Robin Thicke, ki je izkoristil priložnost, da se je opravičil ženi in ji povedal, da jo pogreša, ker ga je zapustila.

Lupita Nyong'o, ki je dobila oskarja za vlogo v filmu 12 let suženj, je pričakovano dobila nagrado za najboljšo temnopolto igralko, njen soigralec Chiwetel Ejiofor pa za najboljšega igralca. August Alsina, sicer nominiran za štiri nagrade, je postal najobetavnejši temnopolti zvezdnik.

Drake, Beyoncé in Jay Z so bili nominirani vsak za pet nagrad. Drake je nato dobil le eno, in sicer za najboljšega hiphop izvajalca, vendar se prireditve ni udeležil. Najvplivnejši par je dobil nagrado za najboljše sodelovanje, Beyoncé pa tudi za najboljšo r'n'b in pop izvajalko.

Za najboljšo izvajalko hiphopa je bila že petič razglašena Nicki Minaj, ki je v govoru priznala, da je bila pred kratkim na robu smrti, a ni hotela poklicati pomoči, da ne bi o njej pisali rumeni mediji, kar se je nekaterim navzočim zdelo smešno. Nato so se ji na odru pridružili Lil Wayne in drugi člani skupine Young Money, ki so dobili nagrado za najboljšo skupino. Med prejemniki sta tudi športnika Serena Williams in Kevin Durant.

Lionel Richie, čigar ime so na televiziji zapisali narobe kot Ritchie, je prejel nagrado za življenjsko delo. Pevec, star 65 let, je zapel dve izmed uspešnic, romantično Easy, ki jo je izvajal v skupini Commodores, in hit iz osemdesetih All Night Long.

Pred prireditvijo sta v isti zgradbi, Nokia Theatre v Los Angelesu, kjer je bila prireditev, izbruhnila dva incidenta, vpleteno je bilo tudi orožje. Pet ljudi je bilo poškodovanih, en človek pa je izgubil življenje. Kot je sporočila policija, dogodki niso bili povezani s podelitvijo nagrad bet.

Deli s prijatelji