V DOBRE ROKE

Barbarin medo je našel nov dom

Objavljeno 19. marec 2017 12.04 | Posodobljeno 19. marec 2017 12.06 | Piše: Mojca Marot

Veliki rjavi kosmatinec, ki je na koncertih skupine Donačka spremljal pevko Barbaro Žerjav, bo odslej razveseljeval varovance društva Sonček Ptuj-Ormož.

Medo je bil na nastopih atrakcija in z njim so se želeli fotografirati mnogi, še posebno najmlajši. Foto S. N.

Medo išče dom se je imenovala akcija, ki so si jo zamislili člani skupine Donačka in za svojega plišastega medvedka kar dolgo iskali nov dom. Nato so ga končno našli. Medo je zdaj že dlje v varnih rokah članov Društva za cerebralno paralizo Sonček Ptuj-Ormož, kjer je deležen številnih nežnosti in toplih objemov.

Zapeli in zaplesali 
z nagrajenci

Zgodba z medvedom se je začela, ko so Barbara Žerjav, Matjaž Kitak, Marko Žerjav, Klemen Grosek, Matic Viher in Tadej Horvatić ustvarili skladbo Ta moj medo in jo uvrstili na zadnji album z naslovom Na vrh sveta. Zanjo pa posneli animirani videospot, v katerem so vsi člani dobili živalske like. Te je ilustriral in animiral Klemen Gorup, člani Donačke pa so se po scenariju Daneta Cotarja prelevili v tipične junake vsake basni: ježa, lisjaka, zajca, volka in seveda medveda. Le pevka Barbara je ostala v človeški podobi. Prav ta videospot pa se je po izboru revije Podoba-Glasba znašel med desetimi najboljšimi slovenskimi videospoti minulega leta.

Veliki rjavi medo, ki so ga Barbari kupili njeni fantje, pa jih je kar dolgo spremljal na njihovih nastopih in postal atrakcija. Nič manj simpatij ni bil deležen na facebooku, kjer je postal prava zvezda. Ljudje so se povsod želeli fotografirati s plišastim kosmatincem, nekateri pa so ga poskušali celo – ugrabiti. Ker je medo požel že skorajda več pozornosti kot drugi, je tudi Barbara postala nanj že kar malo ljubosumna. Prav tako pa je v kombiju zasedal kar precej prostora in člani Donačke so se naposled odločili, da ga bodo nekomu podarili.

Nagradno igro Medo išče novi dom so objavili kar na facebooku, Barbara pa je med več sto prispelimi komentarji izžrebala tistega, ki so ga napisali člani Društva za cerebralno paralizo Sonček Ptuj-Ormož. In prav ti so se na koncu razveselili novega člana. Srečne nagrajence so člani skupine Donačka seveda obiskali in jim v prenovljenih prostorih ob predaji kosmatinca priredili še kratek glasbeni program, jim razdelili nekaj manjših daril in z njimi tudi zaplesali. Barbari so dejali, da lahko kosmatega prijatelja, če ga bo pogrešala, kadar koli obišče. Medo je torej oddan, člani Donačke pa so moči že usmerili v nov projekt, ki ga bodo v kratkem predstavili svojim zvestim oboževalcem. 

.

Deli s prijatelji