DOBRODELNO

2Cellos pomagata revnim otrokom na glasbeni poti

Objavljeno 03. april 2017 18.20 | Posodobljeno 03. april 2017 18.24 | Piše: E. N.

Dobrodelna 2Cellos podarjata enega od svojih lokov za čelo, s katerim sta pisala svojo glasbeno pot: na dobrodelni dražbi bodo zbirali denar za revne otroke.

2Cellos.

Ste si vedno želeli posedovati nekaj, kar je pripadalo velikim mojstrom? Potem je najnovejša dobrodelna dražba Luke in Stjepana iz 2Cellos, ki poteka pod okriljem projekta Botrstvo, pravšnja za vas.

Pred razprodanim koncertom v Stožicah, ki bo v petek in soboto v Ljubljani, sta v dobrodelne namene podarila svoj lok za čelo. Prodan bo na dražbi najboljšemu ponudniku. Celoten izkupiček bo namenjen spodbujanju glasbenih talentov otrok iz revnih družin v okviru projekta Botrstvo. Ti si namreč ne morejo privoščiti dragih glasbenih šol in instrumentov, zato bi kakšen mali slovenski Mozart lahko ostal neodkrit.

Na lok, ki gre na dražbo, sta čelista zelo navezana: spremljal ju je skozi kariero, skozi vadbo, odrekanje in trdo delo, kar je Luko in Stjepana nazadnje popeljalo okoli sveta, do koncertnih turnej po vseh kontinentih in koncertiranja v najprestižnejših koncertnih dvoranah – od dvorane Royal Albert Hall v Londonu do Sydneyjske opere. S trdim delom in predanostjo sta 2Cellos dosegla več kot tisoč razprodanih koncertov po vsem svetu, 252 milijonov ogledov na youtubu in več kot milijon všečkov na facebooku. 

Želite sodelovati?

Dražba za pomoč mladim glasbenim talentom bo poteka tukaj, kjer lahko poiščete vse informacije o sodelovanju. Zaključek dražbe bo v petek, 7. aprila, ob 8. uri. Izklicna cena je 1000 evrov.

Deli s prijatelji