POSLEDNJE SLOVO

Srce parajoče: slovenska pevka umrla v sestrinem naročju

Objavljeno 08. januar 2021 12.27 | Posodobljeno 08. januar 2021 13.35 | Piše: P. K.

Glasbeni kolegi se poslavljajo od Viktorije Petek.

FOTO: Osebni arhiv
Žalostna novica je odjeknila v slovenskem glasbenem prostoru. Umrla je pevka Viktorija Petek. 

Viktorija 
se je rodila 20. junija 1967 v Celju. Odrasla je v Laškem, kjer je živela tudi zadnja leta. Z glasbo se je začela ukvarjati sredi 80. let. V svojem ranem glasbenem udejstvovanju je sodelovala tudi z Jožetom Privškom ter zastopala Slovenijo na enem jugoslovanskem festivalu mladih pevcev. Leta 1993 je potem prek Aleksandra Ježa spoznala Dušana Zoreta. Prva pesem, ki jo je istega leta posnela pri njem v studiu Napoleon, je priredba Sierra Madre, po kateri je postala prepoznavna. Leta 1995 je posnela skladbo Zadnji poljub, ki jo je napisal Brendi, leto kasneje pa svojo največjo uspešnico Dve pomladi, dve jeseni, ki jo je napisal Zore.

Preberite tudi: Werner žaluje: Naj te angeli čuvajo in vzamejo v svoj zbor 


Delovala je tudi v nekaterih glasbenih skupinah. Sredi 90. let je sodelovala s skupino Smrkci, s katerimi je posnela skladbo Najlepše misli, ki je zadnje besedilo Dušana Velkaverha. Delovala je v Koradovi in Brendijevi spremljevalni skupini Za hec in veselje, leta 2018 pa so Korado, Viktorija in Tomaž Palčič, kitarist skupine Gamsi, ustanovili skupino Manekeni ter posneli skladbo Ti verjemi samo meni. Bila je tudi avtorica melodij in besedil za druge izvajalce, največja uspešnica je pesem Solza tiho padla je na dlan, ki jo je napisala za Natalijo Kolšek. Ta je na facebooku objavila ganljivi zapis v slovo.


»Z Viktorijo sva se poznala 28 let, od leta 2000 sva bila tudi par in sva v partnerski zvezi preživela nepozabnih 14 let. Najine ljubezenske poti so se razšle leta 2014, ostala pa sva velika prijatelja, zaupnika in sodelavca. Zadnjič je bila pri meni v studiu 5. januarja 2021, ko sva posnela spremljevalne vokale za naročnika« je dodal Zore. Dolga leta je bila del ekipe radia in televizije Veseljak, zadnja leta pa voditeljica na velenjskem radiu Moj radio.

Viktorija je za posledicami srčnega infarkta umrla v naročju sestre Maje 7. januarja 2021.
 

Več o ganljivem slovesu slovenske pevke si preberite v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic. Govorili smo tudi s prijateljico, ki je bila ob smrti ob njej.

Deli s prijatelji