PRVO DEJANJE 

FOTO in VIDEO: In v finale Eme 2018 gredo...

Objavljeno 17. februar 2018 19.19 | Posodobljeno 18. februar 2018 07.34 | Piše: M. U.

Veliki finale bo prihodnjo soboto 24. februarja. 

Predizbor Ema 2018 FOTO: Ma. M.
Zgodil se je predizbor Ema 2018. Na njem so nastopili:Anabel, Tanja Ribič, KiNG FOO, Ina Shai, Indigo, ManuElla, Mila, Orter, Lara Kadis, BQL, Proper, Nika Zorjan, Marina Martensson, Nuška Drašček, Gregor Ravnik in Lea Sirk. To so izvajalci, ki so se potegovali za osem mest v sobotnem finalnem večeru Eme 2018. Ta bo prihodnjo soboto 24. februarja.

8 finalistov

Proper bodo v finalu še enkrat nastopili s pesmijo Ukraden cvet, Lara Kadis z Zdaj sem tu, BQL s Ptico, Lea Sirk s Hvala, ne!, Indigo z Vesno, Ina Shai s pesmijo V nebo, Marina Martensson z Blizu in Nuška Drašček z Ne zapusti me zdaj.

Ko je bilo vsega konec...image
Predizbor Ema 2018 FOTO: Ma. M.


Napeto čakanje...Iz predizbora se bo izmed 16 sodelujočih v finale uvrstilo osem pesmi, štiri po izboru gledalcev in poslušalcev in štiri po izboru žirije, ki bo štela sedem članov (eden od sedmih članov žirije bo predstavnik organizatorja prireditve, Razvedrilnega programa Televizije Slovenija).

Pesem Evrovizije bo potekala 8., 10. in 12. maja na Portugalskem po zaslugi Salvadora Sobrala, ki je lani zmagal s pesmijo Amar Pelos Dois.

V Lizboni bo nastopilo 43 držav, od tega se jih bo 37 razporedilo v prvi in drugi predizbor, saj ima velikih pet - Nemčija, Francija, Italija, Velika Britanija in Španija - ter gostiteljica Portugalska že zagotovljeno mesto v finalu. Slovenski predstavnik bo nastopil v drugem predizboru, 10. maja.

Lani je Slovenijo v Kijevu zastopal Omar Naber s pesmijo On my Way, s katero pa se ni uspel prebiti v finale.
Bodite veseli!

Nastopajoči so v t.i. green roomu oz. avli nacionalne RTV hiše dobili še zadnja navodila kako se obnašati: »Bodite veseli!«

image
Green room na RTV Slovenija FOTO: Ma. M.


16 pesmi, le osem jih gre v finale

Predizbor je odprla Anabel (Pozitiva), sledili so ji bodo Tanja Ribič (Ljudje), KiNG FOO (Žive sanje) in Ina Shai (V nebo), novinci Indigo (Vesna), ManuElla (Glas), Mila (Svoboda), pevec Orter (Kraljica) ter Lara Kadis (Zdaj sem tu).

image
Ema 2018 predizbor FOTO: Ma. M


Znova smo na Emi slišali tudi dvojec BQL (Ptica), novince Proper (Ukraden cvet), pa Niko Zorjan (Uspavanka/Lullaby), nastopila je tudi Marina Martensson (Blizu), Nuška Drašček (Ne zapusti me zdaj), Gregor Ravnik (Zdaj je čas) in Lea Sirk (Hvala, ne!).Voditelj obeh večerov letošnjega izbora slovenskega predstavnika na Evroviziji je Vid Valič.
image
Vid Valič bo vodil Emo 2018. FOTO: Facebook

 
Deli s prijatelji