NAŠLA GA JE

Pevka Brigita Šuler je zaljubljena

Objavljeno 15. februar 2018 21.00 | Posodobljeno 15. februar 2018 21.00 | Piše: Roman Turnšek

Velenjske ljubezenske sobe. Bolna, a vseeno nasmejana.

Kdor čaka, dočaka … Spot posnet kljub bolezni. FOTO: osebni arhiv
Pevka Brigita Šuler te dni na ves glas oznanja, da je zaljubljena. A ne le v moža Maksa, ampak ima v zalogi še nekoga. Glasbeno in Matjaža Ograjenška, a vendarle. S pevcem skupine Chateau sta namreč posnela duet Zaljubljena. Glasbenika se poznata, nista pa še nikoli prej sodelovala.
Kako sta sploh združila moči? »Iskala sem mlinarja na Muri,« se šali Brigita Šuler, ki ji je bila romantična balada z nalezljivo melodijo in zaljubljenim besedilom, katerih avtorja sta Zvone Hranjec (znan iz skupine Šank Rock, pozneje pa iz velenjske skupine Chateau; ena od uspešnic slednje je prav pesem Mlinar na Muri) in Boris Vratanar, takoj všeč. Povabila sta jo k sodelovanju, preprosta, a zelo lepa melodija jo je pritegnila in takoj je privolila. »Kot nalašč bo za praznike zaljubljencev in vse zaljubljence na splošno,« doda.
Bo tudi za Brigito in njenega moža? Ob takšni skladbi in tudi govorjenju se seveda takoj zastavi vprašanje, kaj na vse to poreče Brigitin mož Maks. Se utegnejo pojaviti govorice, da v zakonu morda kaj škripa? »Čisto mogoče. A povsem brez podlage. Maks je tudi sam glasbenik in pozna to delo ter vse, kar pride zraven. Sicer pa, navsezadnje, kje pa piše, da to ni pesem, ki govori o naju?« je skrivnostna.
Iskala sem mlinarja na Muri in ga našla. Iskala sem mlinarja na Muri in ga našla.

A če zakonska sreča cveti, se je malce zapletlo pri skladbi, ne glede na to, o kom govori. Natančneje pri snemanju spota zanjo, ki je sicer kljub temu že narejen. Snemanje so morali namreč prestavljati do tako rekoč zadnjega trenutka, razlog pa je bil Brigitin prehlad. Staknila ga je namreč prav tedaj, ko je bilo najmanj treba. »Ampak so me potrpežljivo počakali, da se pozdravim, nato pa smo ga z ekipo Partitura posneli v velenjski vili Herberstein. Dolgčas nam
ni bilo. Potem ko nam jo je najprej zagodel moj prehlad, je zadnji dan, ko je bilo snemanje še možno, začelo močno snežiti. K sreči so nam na pomoč priskočili prav v vili in nam za snemanje odstopili čudovite sobe,« še pove.
Deli s prijatelji