FINALNI BOJ

FOTO: Lea Sirk bo Slovenijo zastopala na Evroviziji

Objavljeno 24. februar 2018 19.58 | Posodobljeno 25. februar 2018 08.48 | Piše: Ma. M.

Glavno besedo so na koncu imeli žiranti ter občinstvo, vsak s polovico glasov.

Nastopajoči na finalnem izboru Ema 2018. FOTO: Mediaspeed.net
V studiu Radiotelevizije Slovenija je potekal finalni izbor za nastop na letošnji pesmi Evrovizije v Lizboni. 

Pred praznim studiem

Nastopalo je osem izvajalcev, izvajalk ali skupin. Nastopajoči so sicer peli pred praznim studiem RTV Slovenija. V poslopju RTV Slovenija so pripravili dve sobi, eno tako imenovano green room, kjer čakajo nastopajoči. Ta je bila v soju žarometov in televizijskih kamer.
Evrovizija bo potekala maja v portugalski prestolnici.

Druga soba pa je bila namenjena novinarjem, ki so spremljali finalni izbor Eme 2018. Izvajalcev niso mogli poslušati v živo, pač pa so jim v glavni avli, tik ob vhodu v televizijsko hišo, pripravili stole in vključili televizorje. Kakšnih 100 metrov so bili oddaljeni od izvajalcev.

Med novinarji je nastop Lee Sirk požel nekaj navdušenja, je poročala naša novinarka. Na nastop Indigo pa tako rekoč ni bilo nobenega odziva. Zato pa sta voditelja, Vid Valič in Raiven, izzvala nekaj nasmeškov.

Odločali žirije in občinstvo prek telefonskega glasovanja

Glavno besedo so na koncu imeli žiranti ter občinstvo, vsak s polovico glasov. Pred začetkom finalnega večera je prav na ta račun »pičil« žirijo BQL

Po glasovanju šestih žirij je bila na vrhu Lea Sirk, ki so ji večinoma namenili največ glasov. Gledalci in poslušalci so 12 točk namenili Ini Shai, 24 točk skupini Proper, 36 točk je šlo Lari Kadis, 48 točk Lei Sirk, 60 toč je dobila Nuška Drašček, največ – 72 točk – pa sta dobila člana dueta BQL.
Kopica nastopov
Finalni izbor sta v studiu RTV Slovenija vodila Vid Valič in pevka Raiven. Tako kot Maja Keuc in Omer Naber je tudi Raiven na odru zapela eno izmed svojih pesmi. 

Zmaga Sirkovi, za njo BQL in Draščkova

Skupno je največ točk tako prejela Lea Sirk, ki bo Slovenijo zastopala na evrovizijski popevki v Lizboni. Drugo mesto je zasedel BQL, tretje Nuška Drašček.

Finalisti:
1. Lea Sirk, Hvala, ne!
2. Indigo, Vesna
3. Ina Shai, Glow
4. BQL, Promise
5. Marina Martensson, Blizu
6. Lara Kadis, Zdaj sem tu
7. Proper, Ukraden cvet 
8. Nuška Drašček, Ne zapusti me zdaj
 
Deli s prijatelji