KADROVANJE

Na Kolodvorski: Manica ali Valentin, kriv pa Thompson

Objavljeno 25. februar 2018 18.29 | Posodobljeno 25. februar 2018 18.29 | Piše: U. B.

Kdor bo bolj(e) lobiral, bo sedel na vroči stol.

Marko Perković Thompson FOTO: CROPIX
Voditeljica Dnevnika na Televiziji Slovenija Manica Janežič Ambrožič je že pred časom potrdila, da je vložila kandidaturo za položaj odgovornega urednika informativnega programa TVS, zdaj pa je to tudi potrjeno. Kandidaturo je potrdil tudi Valentin Areh. Na RTVS pravijo, da sta na razpis prispeli dve vlogi.
V depeši ameriškega veleposlaništva 2007., razkriti v aferi WikiLeaks, so Manico Janežič Ambrožič uvrščali med pet najvplivnejših žensk v Sloveniji.

Kot je znano, je generalni direktor Radiotelevizije Slovenija Igor Kadunc pred poldrugim mesecem sprejel sklep o razrešitvi Jadranke Rebernik s funkcije odgovorne urednice informativnega programa Televizije Slovenije, ter za njenega naslednika imenoval Vanjo Vardjana, nekdanjega dopisnika iz Zagreba, ki bo uredniško funkcijo opravljal kot vršilec dolžnosti.
image
Valentin Areh še iz časov POP TV FOTO: POP TV

64,8
odstotka uredništva je bilo za razrešitev Rebernikove.

Razrešitev Rebernikove se je pravzaprav začela z razvpitim primerom Thompson, po katerem so zamenjali avtorja prispevka v Tedniku in takrat še urednika Tednika Igorja Pirkoviča. Je pa generalni direktor Kadunc vztrajal tudi pri zamenjavi Rebernikove, a so v programskem svetu takrat ocenili, da njena zamenjava ne bi bila upravičena. No, pa se je vseeno zgodila. Skoraj dve tretjini (64,8 odstotka) uredništva informativnega programa Televizija Slovenija sta se strinjali z razrešitvijo urednice Rebernikove, ki po dogovoru ostaja v informativnem programu nacionalke s Kolodvorske 2–4. Kadrovski plaz se je sprožil. Zdaj sta torej v igri za položaj odgovornega urednika informativnega programa TVS Janežič Ambrožičeva in Areh. Stavnica je odprta, zmagovalka je znana oz. zmagovalec je znan.
Deli s prijatelji