CEPITI ALI NE

Denis Avdić: Po cepljenju sta postala »rastlini«

Objavljeno 07. februar 2018 09.27 | Posodobljeno 07. februar 2018 19.47 | Piše: A. L.

Radijec je spregovoril o težkih zgodbah. 

Denis Avdić. FOTO: Jože Suhadolnik

V zadnjih dneh je v ospredju tema o (obveznem) cepljenju otrok in (ne)obiskovanju vrtcev. Gre za dilemo, ki že precej časa deli slovensko javnost. Po televiziji gledamo spote, ki promovirajo cepljenje otrok, na drugi strani pa je zaslediti težke osebne izpovedi ljudi, ki to odsvetujejo. O tem je javno spregovoril tudi radijec Denis Avdić.

Za zdaj velja, da cepljenje ni pogoj za vpis otroka v vrtec, so pa starši dolžni predložiti potrdilo pediatra o zdravstvenem stanju otroka, iz katerega izhaja, da je otrok zdravstveno sposoben za vključitev v institucionalno varstvo. (Vir: E-uprava.gov.si)

»Prejel sem vsa mogoča cepiva. A vedno več je mamic, ki se obračajo name s svojimi žalostnimi zgodbami. To je izzvalo v meni neki dvom ... Neko potrebo po svobodi odločanja,« je zapisal. Dodal je, da ga je pred tednom dni pred trgovino nagovorila mama dveh otrok, ki se je iz Prekmurja morala preseliti v Ljubljano. »Po cepljenju sta oba otroka postala tako rekoč 'rastlini' ... Enostavno so morali prodati vse, se preseliti v podnajem v Ljubljano, da bi bili bliže vsem zdravnikom, ki zdaj po cepljenju 'zdravijo' otroka ...«

Sprašuje se, zakaj represija, zakaj zakoni in kaznovanje, zakaj taka gonja ljudi, ki jih je enostavno samo strah posledic, ki jih nato tako in tako nosijo sami. »Izobraženi ljudje nam govorijo, da je prisila znak nemoči ... Tako so nas učili ...« je še izpostavil. 

Deli s prijatelji