ZAPRAVLJIVCI

Obračunavanje v vodstvu RTVS

Objavljeno 15. februar 2018 17.04 | Posodobljeno 15. februar 2018 23.07 | Piše: STA, T. V.

Namesto 600 tisočakov so zapravili 1,3 milijona evrov.

FOTO: Leon Vidic
LJUBLJANA – V soboto bo predizbor za letošnjo Emo, vodstvo RTVS pa se še vedno ukvarja z očitki o nepravilnostih pri lanski Emi.

Nacionalka je s svojimi ugotovitvami o nepravilnostih seznanila Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK). Vodstvo nacionalke z generalnim direktorjem Igorjem Kaduncem na čelu suma korupcije pri Emi 2017 ni zaznalo, vseeno pa so se odločili obvestiti KPK, saj je korupcija vendarle »potencialno mogoča«.

RTVS je za lansko Emo namesto prvotno predvidenih 600.000 porabila 1,3 milijona evrov. Največ očitkov leti na direktorico televizije Ljerko Bizilj, ki pa trdi, da niso kršili pravila javnega naročanja. Slabo voljo pristojnih zaradi velike prekoračitve predvidenih sredstev umirja z razlago, da je televizija prodala toliko več reklamnega časa.
image
Igor Kadunc in Ljerka Bizilj. FOTO: Roman ŠŠipić


Biziljeva je na januarski seji programskega sveta napovedala predčasen odhod z direktorskega mesta. Namesto jeseni naj bi funkcijo končala že spomladi, vodstva pa o tem še ni obvestila s pisno izjavo. Kot vzrok za svoj predčasni odhod z mesta direktorice je januarja navedla svojo željo, da bi programsko-produkcijski načrt za leto 2019 sestavil že novi direktor, ki ga bo tudi izvajal. Mnogi njeno napoved povezujejo prav s primerom Eme 2017 ter nasploh skaljenimi odnosi med njo in Kaduncem.
Deli s prijatelji