DNEVI SLOVENSKE GLASBE

Zmagovalka Poprocka je Anabel

Objavljeno 22. april 2017 00.29 | Posodobljeno 22. april 2017 00.30 | Piše: STA, T. Pa.

Za zmago se je potegovalo 12 skladb.

LJUBLJANA – V sklopu Dnevov slovenske glasbe so gledalci in poslušalci nocoj izglasovali, da je zmagovalka Poprocka Anabel s pesmijo Ob kavi. Za zmago se je potegovalo 12 skladb.

Strokovna žirija je izbrala tri finaliste, o zmagovalcu pa so nato prek telefonov odločali gledalci in poslušalci. Žirija je poleg zmagovalne pesmi izbrala še pesmi Huanani Andraža Hribarja in Le srce najmlajše nocojšnje tekmovalke, 16-letne Amadee Begovič.

Žirija pa je nocoj, upoštevajoč vse skladbe, predstavljene na Poprocku in konec preteklega tedna na Popevki, podelila tudi nagrade za najboljše besedilo, interpretacijo in priredbo. Vse tri je namenila zmagovalki Popevke Tak dan, in sicer Anji Rupel za besedilo, Nuški Drašček za interpretacijo in Alešu Avblju za priredbo. Nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca pa je žirija namenila duu Mon'ami, ki se je na Popevki predstavil s skladbo Kušn me.

Nocoj so se sicer predstavili še Kalamari s skladbo Vrtiljak, Sara Lamprečnik s skladbo Le ti to znaš, Žiga Rustja s skladbo Pozabi na vse, skupina Bomb Shell s Tididam, Nina s skladbo Te ne premakne, skupina Mama rekla s skladbo Na krilih zmaja, Luka Sešek s skladbo Maska, skupina Roundsquare s skladbo Svet in Anika Horvat s skladbo Dihanje. Izvajalce je spremljal hišni band RTV Slovenija.

Današnji večer sta poleg tekmovalnih skladb oblikovali še lanska zmagovalna skladba Alexa Volaska Pesem in poljub ter zmagovalna skladba Popevke – Tak dan Nuške Drašček – v poprock ritmu. Večer so povezovali Anja Križnik Tomažin ter Tin Vodopivec in Perica Jerković, ki sta poskrbela za komične vložke.

Na Popevki pa so se za zmago poleg Nuške Drašček konec preteklega tedna potegovali še Matjaž Kumelj s skladbo Po svoji poti, Omar Naber s skladbo Miže, Aleksander Novak s skladbo Dotik stare Ljubljane, duo Mon'ami s Kušn me, Slavko Ivančič s skladbo Med valovi in oblaki, Po drugi strani s skladbo Na konec Ljubljane, Zala Smolnikar s skladbo Fant z ulice, Gašper Rifelj s skladbo Utrip srca, Jana Šušteršič s skladbo Sama, Alex Volasko s skladbo Nad Ljubljano se dani in Darja Švajger s skladbo Slutnja.

Dneve slovenske zabavne glasbe za ustvarjalce in izvajalce različnih glasbenih žanrov, ki jih je RTV Slovenija letos pripravila drugo leto zapored, je sicer uvedel koncert Neishe.

Deli s prijatelji