GLAVNA NAGRADA

Zmagovalka Kmetije (spet) ženska

Objavljeno 22. december 2017 08.48 | Posodobljeno 22. december 2017 08.49 | Piše: A. K.

V superfinalu Kmetije se bosta za 60.000 evrov pomerili Maja in Milena.

Milena in Maja.

Porota je odločila, da v superfinale vstopata Maja in Milena. Prva superfinalistka je v sredini oddaji z devetimi glasovi postala Maja. »Neverjetno je. Med vsemi moškimi, ki so bili tukaj, je prva superfinalistka postala ženska, in to jaz. Mislila sem, da bom že v prvih štirinajstih dneh odšla domov,« je po imenovanju povedala Maja.

Večer pred finalom pa je bilo pred tekmovalci drugo glasovanje. Po burni debati, ko so besedno obračunavali med seboj, je največ glasov prejela Milena. Zanjo je glasovalo kar enajst tekmovalcev. »Komaj čakam, da po odhodu pokličem hčer in ji povem, kako daleč sem prišla,« je misli strnila Milena. Tekmovalci so se ob tem še spomnili, da sta v superfinalu dve predstavnici družine pekov, ki so iz tedna v teden izgubljali v nalogah proti mlinarjem.

Večkrat želela zapustiti šov

Milena Žižek je tekmovalka, ki je imela v šovu največ čustvenih nihanj. Zaradi spleta vseh okoliščin in težkih pogojev si je velikokrat želela zapustiti šov, a je čustveno tolažbo vedno poiskala pri mlajših sotekmovalcih, ki jih je imela za svoje 'druge' otroke. Vedno znova je od njih dobila spodbudo, da mora vztrajati ...

Sodu pa je izbilo dno po šestih tednih, ko so se na kmetiji pravila igre začela drastično spreminjati. Takrat si je poveznila na ramo svoj 'žakelj' in v družbi Damijana in Deje skorajda prostovoljno odšla domov – a še preden so dobro zakorakali čez meje posestva, so se že vrnili. Vseskozi je zatrjevala, da si želi čim prej domov, a ji je usoda več kot očitno namenila drugačen razplet. Ko je končno pristala v areni, kjer se je borila z Mirelo, se je v njej nekaj prelomilo, zbrala je moč in pogum za nadaljevanje šova.  

Deli s prijatelji