LETALSKO POTOVANJE

Zaljubljen v oktobrsko poletje

Objavljeno 09. december 2017 21.06 | Posodobljeno 09. december 2017 21.06 | Piše: Roman Turnšek

Pevec, voditelj in piarovec Jan Vehar si je prejšnji mesec izpolnil veliko željo, končno je obiskal španski otok Ibiza.

Kot vsak ali kateri koli drug zakaj ima tudi Janov počitniški svoj zato. »V zadnjih letih sem se zaljubil v špansko kulturo. Poleg tega je Ibiza ena izmed redkih evropskih destinacij, kjer so oktobra temperature še vedno izjemno poletne. Jaz pa imam poletje rad,« pravi.

Lahko bi rekli, da je malce neučakan in morda tudi manj sprotnega avanturista, kot bi pričakovali ali kot deluje na prvi pogled. Njegovo najljubše potovanje je namreč letalsko. »Za to je več razlogov. Ponudbe so več kot ugodne, tako rekoč kamor koli po Evropi se odpraviš, v povprečju za potovanje tja in nazaj porabiš približno štiri ure,« razloži.

Pozitivno ga je presenetilo tudi, da so vsi, s katerimi se je srečal, vedeli, kje je Slovenija.

Na Ibizi se je nastanil v predelu Figueretes. »Od osrčja starega mestnega jedra je le dobrih deset minut hoje. Najel sem si kolo in prekolesaril otok. En dan sem izkoristil tudi za obisk sosednjega otoka Formentera, ki je znan po čudovitih plažah in kristalno čistem morju. Tudi tam sem v enem dnevu prekolesaril približno 25 kilometrov. Užitek se je bilo kopati v čistem morju in poležavati na čistih plažah,« pravi o sanjski destinaciji. Na Ibizi je veliko nedotaknjene narave, ki človeka pusti brez besed in ki je všeč tudi Janu. »Ibiza je znana kot otok zabav, a moj dopust je drugačne narave. Ko sem tam, rad počnem druge ali tudi druge stvari, poleg tega pa sem šel tokrat na Ibizo sam.«

V nasprotju z večino turistov ni počitnikoval v hotelu, apartmaju, sobi ali kampu, ampak si je najel stanovanje. Cenovno je bilo najugodneje, poleg tega je takšna nastanitev bolj praktična.
Cene so sprejemljive, ljudje prijazni, na postrežbo in hrano Jan nima pripomb. Zato Ibizo priporoča tudi zunaj glavne sezone. »Za žurerje pa Ibiza vsekakor ostaja – v glavni poletni sezoni!« Njemu pa je všeč, če ni prevelike gneče.

Gostinci so prijazni in vsi govorijo angleško, kar je velik plus. Pozitivno ga je presenetilo tudi, da so vsi, s katerimi se je srečal, vedeli, kje je Slovenija. »Nisem doživel, da bi nas zamenjali s Slovaško ali podobno ali da ne bi vedeli za nas. Pravijo tudi, da smo slovenski gostje zelo prijazni in kultivirani ter da so nas vedno veseli. Z veseljem se bom še podal tja,« sklene.

Deli s prijatelji