NAJEMNINA

Za gostilno okrog 4500 evrov na mesec

Objavljeno 19. februar 2013 09.05 | Posodobljeno 19. februar 2013 09.06 | Piše: A. J.

Zmagovalec resničnostnega šova Gostilna išče šefa Andrej Murko sega globoko v žep.

Andreju se zdi,
 da so stroški 
najema normalni 
(foto: mediaspeed.net).

Čeprav v resničnostnem šovu Gostilna išče šefa ni bilo govora o tem, da bo zmagovalec gostilno resnično dobil v dar in ne le v uporabo, so številni gledalci sklepali prav to: menili so, da je mojster kuhanja jajc, 29-letni Andrej Murko, tako kot pred njim zmagovalec resničnostnega šova Kmetija Matej Drečnik, gostilno na obrobju Ljubljane – v Medvodah – dobil v dar. A izkazalo se je, da je resnica nekoliko drugačna.

Čakala ga je najemnina

Po zmagoslavnem kuharskem boju, v katerem je zmagal, je moral Andrej bolj kakor kuhanje obvladati finance, saj so ga čakali redni stroški: poleg nabave in izplačila plač sodelavcem tudi najemnina. Prav o tej se zadnje dni šušlja, da še zdaleč ni majhna: znašala naj bi okoli 4500 evrov! »To je poslovna skrivnost, ne bom govoril o številkah,« nam je po telefonu povedal Andrej. A čeprav nam številke ni hotel razkriti, nam je uspelo izvedeti, da je znesek, o katerem ga sprašujemo, zelo blizu navedeni vsoti, res pa je, da poleg najema gostinskih prostorov vključuje tudi najemnino za stanovanje. Pa ni cena, če se res giblje v takšnih okvirih, za najem gostinskega objekta, ki ni v strogem središču mesta, nekam visoka?

Cena je normalna

»Cena, ki jo plačujem za objekt, ki sem ga dobil, se mi zdi normalna,« je bil kratek in jedrnat šef Andrej. In kam roma denar, ki ga vsak mesec plačuje? Na spletnih straneh ministrstva za infrastrukturo in prostor je kot lastnik oziroma upravljalec na naslovu gostilne zapisano podjetje za storitve, gostinstvo in turizem Harlekin Trade, d. o. o., katerega zastopnik je Boštjan Schönlieb.

Deli s prijatelji