VSTALA OD MRTVIH

X Factor prinesel dramatično vrnitev

Objavljeno 03. april 2012 21.52 | Posodobljeno 03. april 2012 21.53 | Piše: R. R.

Vrnila se je pevka nekoč uspešne skupine Diona Dimm.

Ana Soklič je presenetila z vrnitvijo in nastopom.

Ker so glasbeni resničnostni šovi tipa Idol, Popstars, Slovenija ima talent in zdajšnji X Factor namenjeni predvsem odkrivanju novih, še neznanih talentov, je bila včerajšnja oddaja X Factor toliko večje presenečenje. Kot kandidatka se je namreč prijavila 27-letna Bohinjčanka Ana Soklič, nekoč uspešna pevka skupine Diona Dimm. Skupina je največ uspehov dosegla leta 2004, ko so nastopili na Emi, a trojici kljub trudom in celo podpisu pogodbe s švedsko založbo nikakor ni uspelo.

Tina Turner ji je mala malica

Mogoče niso izdali nobene prave komercialne uspešnice ali pa niso poznali pravih ljudi na pravih mestih. Vsi dobro vemo, da je dandanes glasbeni biznis poln nasprotij: pogosto se zgodi, da tudi takšnim z izjemnim talentom ne uspe, po drugi strani pa prodre marsikdo, ki sploh ne zna (dobro) peti. Slednje za Ano Soklič ne velja, saj je sinoči pokazala, kaj se pravi nastopati in kakovostno peti, ko je kljub manjšim spodrsljajem profesionalno odpela himno Jamesa Bonda Goldeneye, ki jo v originalu sicer izvaja najbrž najslavnejša babica na svetu Tina Turner (72).

Požreti je bilo treba ego

Vseeno je bilo priti na ta izbor za pevko najbrž stresna izkušnja. Konec koncev je morala požreti cmok v grlu in se v tistem hipu poenačiti z vsemi preostalimi povsem neznanimi obrazi. Verjamemo, da ji ni bilo enostavno stati na odru, kjer stojijo večinoma mladci brez kakršnih koli izkušenj, sama pa je dejansko že tekmovala na Emi in nekoč v svetu glasbe nekaj veljala. 

Bo znala izkoristiti pozornost?

Ni pa bila edina doslej, ki je morala premagati morebitni občutek sramu zaradi nastopa v oddaji takšnega tipa. Podobno se je lani zgodilo tudi Martini Šraj (19), ko je nastopila v drugi sezoni oddaje Slovenija ima talent, čeprav je pred tem pri 17 že nastopila na Emi. Na žalost pa sicer izjemni pevki ni uspelo priti v finale in ji kariera še do danes ni zares vzletela. Se bo podobno zgodilo tudi z Ano Soklič ali bo spretneje izkoristila svojih novih pet minut slave?

 

Deli s prijatelji