ŽOGAJOČA

Vojko (47) umrl v hribih, prijatelji ga niso pozabili

Objavljeno 23. junij 2011 14.33 | Posodobljeno 23. junij 2011 14.33 | Piše: D. P.

Uspešni trener je bil ljubitelj melodij na mobilnem telefonu

Pogovorjali so se tudi o novem trenerju Heliosa Zmagu Sagadinu.
»Štiri leta bodo minila, našega Hekija pa ni več ...« To je bilo slišati na športno-družabnem zelenjavnem čevapčičenju in športanju v Domžalah, kjer so se zbrali košarkarski sopotniki Vojka Herksla, ki ga je 1. avgusta 2007 izdalo srce. Šel v hribe, srce je hotelo eno, telo drugo, tam v Kamniških Alpah je preminil. Pomagati mu ni mogel niti zdravnik, ki je po naključju prišel mimo.

Odkril najbogatejšega slovenskega košarkarja

Košarkarska javnost je takrat onemela, Vojka so imeli vsi radi. Bil je košarkarski fanatik, ki je vsak dan in vse  življenje posvetil košarki. Začel je na Kodeljevem pri Slovanu, kjer je odkril tudi Raša Nesterovića, potem pa je delo nadaljeval po vsej Sloveniji (Olimpija, Krško, Polzela, Postojna) in v tujini (Katar).

Za konec z ženskami

Svoja zadnja ustvarjalna leta je posvetil ženski košarki, bil je alfa in omega ženske regionalne lige.

Audi, cokle, cigarete

»Vojko je bil faca, zagotovo je vesel, ker smo tukaj zbrani,« je pristavil eden od njegovih sopotnikov, drugi se je spomnil njegovega zelenega audija, spet tretji belo-rdeče škatlice cigaret, četrti je dodal, da je vedno prisegal na cokle, peti pa se je spomnil, da je bil povsem navdušen nad melodijami za mobitel. »Enkrat je zadonela Zdravljica, drugič piščal, tretjič kokoš,« smo slišali.

Sašo Filipovski bo ostal brez vode?


Kuhal je Marjan Kocman, pomagal mu je legenda domžalske košarke Sašo Gril. Direktor Heliosa Lado Gorjan je točil cviček, domžalski župan Toni Dragar je segal gostom v roke. Najprisrčnejša je bila dobrodošlica v Domžalah stanujočemu Sašu Filipovskemu: »Sašo, kar vodo ti bomo odklopili! Pa že zdaj ti čestitam za 2. mesto, Helios z Zmagom Sagadinom bo namreč prvak!«

Rems in Lorbek na dveh straneh

Na teniškem igrišču – Vojko je bil tudi navdušen tenisač – so se potili Rado Lorbek, Iztok Rems, Tomo Vavpetič, Tomo Kovačič, Dražen Grbac in Zoran Martič.

Druženja so se udeležili med drugimi tudi Ivo Daneu, Franci Zavodnik, Martin Gorenec, Roman Lisac, Sergej Ravnikar, Aleš Kamnikar in mnogi drugi. V spomin na Hekija.
Deli s prijatelji