ČESTITKE

VIDEO: Lina Kuduzović odlična tretja na otroški Evroviziji

Objavljeno 21. november 2015 22.58 | Posodobljeno 21. november 2015 22.59 | Piše: S. U.

Zmagala je predstavnica Malte, 13-letna Destiny Chukunyere.

Zmagovalka letošnjega tekmovanja za pesem Evrovizije za otroke, ki je v soboto potekalo v bolgarski Sofiji, je 13-letna Destiny Chukunyere z Malte. Slovenska predstavnica Lina Kuduzović se je uvrstila na tretje mesto. Na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije za otroke so nastopili mladi iz 17 držav, kar je največ po letu 2007. Prvouvrščena predstavnica Malte je za skladbo Not My Soul prejela 185 točk. Na drugo mesto se je uvrstil armenski predstavnik Mika, ki je za skladbo Love prejel 176 točk.

Slovenska predstavnica, 12-letna Lina Kuduzović, je s suverenim in prepričljivim nastopom s pesmijo Prva ljubezen (First Love) osvojila 112 točk in zasedla odlično tretje mesto, so sporočili iz RTV Slovenija. Avtorji glasbe so Lina Kuduzović, Maraaya in Krešimir Tomec, avtorji besedila pa Lina Kuduzović, Sebina Kuduzović in Maraaya.

Slovensko strokovno žirijo so sestavljali Alenka Godec, Boštjan Grabnar, Nuška Drašček, Miha Gorše in Lea Sirk, otroška žirantka pa je bila Ula Ložar, lanskoletna predstavnica RTV Slovenija na Pesmi Evrovizije za otroke. Poleg strokovne žirije namreč v vsaki državi glasuje tudi en otrok. Njihovi glasovi se seštejejo in predstavljajo skupno glasovanje otroške žirije.

Tekmovanje za pesem Evrovizije za otroke poteka od leta 2003, in sicer pod okriljem Evropske zveze radiotelevizij. Ker gre za mlajšo sestro slavne Pesmi Evrovizije, so tudi pravila podobna, nastopajo pa lahko otroci, stari od 10 do 15 let. RTV Slovenija se je lani prvič predstavila na tem tekmovanju, Slovenijo je zastopala Ula Ložar, ki je zasedla 12. mesto. Prvi izbor je bil v danskem Köbenhavnu, gostitelji tekmovanja pa so doslej bili še Lillehammer (Norveška), Hasselt (Belgija), Bukarešta (Romunija), Rotterdam (Nizozemska), Lemesos (Ciper), Minsk (Belorusija), Erevan (Armenija), Amsterdam (Nizozemska), Kijev (Ukrajina) in Marsa (Malta).

Deli s prijatelji