RAZBURJEN GLEDALEC

Veš? Vem! Ne vem!

Objavljeno 02. december 2017 09.26 | Posodobljeno 03. december 2017 09.27 | Piše: U. B.

Anže Zevnik in Aljoša Trnovšek nista kos vodenju. Vsi pač niso za vse, je slišati.

Anže in Aljoša FOTO: Tomi Lombar

»V kvizu Vem! že tretje leto poslušam voditelja Aljošo, kako govori, da bodo gledalci 'ravnokar videli temo današnje križanke'. Ali se v vseh teh letih res ni našel nihče (lektor?), ki bi ga podučil o (ne)pravilni rabi prislova ravnokar? Ta se namreč lahko nanaša le na dejanje v neposredni preteklosti, ne pa v prihodnosti. Takrat je treba uporabiti besedno zvezo vsak čas ali vsak trenutek,« je zapisal gledalec Slavko v elektronskem sporočilu na naslov priloge Dela in Slovenskih novic Vikend.

»Ali se v vseh teh letih res ni našel nihče (lektor?), ki bi ga podučil o (ne)pravilni rabi prislova ravnokar?«

Njegov očitek je letel na voditelja Aljošo Trnovška, ki s kolegom Anžetom Zevnikom izmenično vodi omenjeni kviz na nacionalni TV.

Očitno pa to ni edini očitek, ki leti na omenjeni voditeljski par. Poleg besed o mlačnosti eden leti na potezo, ko Zevnik na koncu oddaje pokaže na sence in gledalcu sporoči … Kaj že? Aha, naj bodo pametni, naj ravnajo po svoji glavi … a, kaj ko vsi vemo, da si je to mogoče razložiti tudi kot: »Vi ste kreteni!«

Nekaj sporočil je prišlo tudi na naslov opravljivega Bulvarja, iz njih pa je mogoče razbrati, da je kviz »tak, kot je«, brez presežkov, povrhu tudi z govorjenjem, ki ga je le stežka mogoče razumeti. Bo kar držalo, si je enotno opravljivo omizje Bulvarja, da sta tako Trnovšek kot Zevnik nemara res dobra (morda celo odlična) igralca, a sta le še en dokaz, ki potrjuje pravilo, da vsi pač niso za vse. In oba tako nista primerna – no, morda bolje, kos – vlogi in honorarjem, ki jima jih izplačuje nacionalka za vodenje kviza Vem! Ti pa niso tako hudo zanemarljivi.

Deli s prijatelji