GOSTILNA IŠČE ŠEFA

Vajenka Olga: Ne, ne bomo prijateljice!

Objavljeno 27. november 2015 07.00 | Posodobljeno 27. november 2015 07.00 | Piše: Robi Loboda, Vikend

Olga je v šov Gostilna išče šefa stopila zelo samozavestno, saj ima za sabo že izkušnje z zmago iz prve sezone resničnostnega šova Top4. Pokazala je, da se med štedilniki in lonci kar dobro znajde, kljub temu pa je šla tekmovalcem v nos predvsem zaradi tekmovalnosti, ki je sama pri sebi ni opazila. Opaziti je, da je bil prav to razlog, da se je morala posloviti, in to očitno z zamerami do skoraj vseh šefov in njihovih pomočnic.

V kamero ste povedali lestvico, katera izmed vajenk je po vašem mnenju najboljša, in sebe postavili na prvo mesto. Nato pa so vas fantje dvakrat zapored postavili prav na zadnje mesto in vas poslali domov. Kako to komentirate?
Predvsem sem bila zelo presenečena in še zdaj mi ni jasno, po kakšnih kriterijih so se tako odločili. V tem šovu je glavna kuhinja. Tam se kuha in se ne druži. Fantje vseskozi govorijo, da so ekipa in prijatelji, jaz pa pravim, da v šov niso šli zato, ker doma nimajo česa početi, ampak so tam zato, da nekaj dosežejo, da zmagajo, ne pa zato, ker jim je v življenju dolgčas.

Če bi vaš mentor Robi obupal in predčasno zapustil tekmovanje, bi šli z njim domov zaradi njegove odločitve, tako pa ste šov zapustili izključno zaradi vas samih. Pa čeprav ste se med vajenkami najbolje znašli v kuhinji.
Raje bi šla domov tisti teden z Robijem, ker bi se počutila bolje in lažje, saj sem Robiju ves čas stala ob strani. Tako pa sem kljub trudu, res sem dala vse od sebe, doživela vse to. Na koncu niti Robi ni bil tisti, ki bi mi stal ob strani.

No, Robi je fantom ves čas dopovedoval, da ste dobri v kuhinji in da odlično okušate, a jih ni mogel prepričati.
Ne vem, meni ni več nič jasno. Tudi Žan je bil na koncu ves čuden. Dejal je, da sem bila jaz tista, ki sem dajala slabo energijo in da sem vse zakuhala med puncami, kar sploh ni res. Le na koncu sem se prepirala s Pio, drugače pa z nobenim. In nisem se vmešavala v zadeve drugih. In potem iz tega prepira fantje sklepajo, da se ves čas prepiram. Pa res me zanima, kako so punce ta prepir predstavile fantom, saj ni bilo takrat blizu nobenega fanta.

Ali ste morda pomislili, da za odločitev fantov ni bil kriv ta prepir, niti vaše prekomerno ličenje, kot ste pomislili, ampak vaš karakter? Po vašem odhodu so fantje dejali, da ste vplivali na njihovo razpoloženje in da jim bo brez vas sedaj lažje.
Sploh mi ni jasno, kako sem lahko kaj vplivala, saj se nisem družila z vsakim posebej. S Tomašem sem v vsem času morda spregovorila tri stavke, Z Mišem sploh nisem bila v stiku, nikoli. Z Žanom ja, ampak nisva imela nikoli nič negativnega … Z nobenim! Tako da nimam pojma, kaj so si izmislili! Le kaj sta jim govorili Aida in Pia, ker sta se oni največ družili s fanti?

Morda sploh ni šlo za to, koliko ste se s kom pogovarjali. Eden od očitkov je bila vaša tekmovalnost, ki ste jo sami očitali Pii.
Vsi govorijo o tej tekmovalnosti (smeh)! Povsem jasno in logično je, zakaj so vsi tam in zakaj smo se prijavili. Verjetno zaradi denarja in glavne nagrade. Vsi najprej želijo denar in potem so tu še neka znanja. In za Pio sem že od prve avdicije vedela, da se z njo ne bom mogla sporazumevati, ker se je že takrat preveč vtikala, preveč jo je bilo vsepovsod. In jaz sem se ji umikala.

Kako pa vidite razliko med šovoma Top4, kjer ste v prvi sezoni zmagali tako v tekmovalnem, kot tudi v ljubezenskem smislu, saj ste takrat v šovu našli tudi fanta, in Gostilno?
To se sploh ne more primerjati (smeh). Top4 je bila zelo lepa izkušnja in naloge so mi bile pisane na kožo. Tam sem imela veliko priložnosti, da se izkažem. Saj pravim, če bi bili 24 ur v kuhinji, bi se bolje ocenilo, koliko znam, koliko sem se naučila in koliko lahko pomagam in svetujem. Mi pa smo bili več kot polovico časa v hiši, kjer po mojem mnenju nisi imel česa početi. Lahko si spal, ampak te potem ljudje gledajo kot lenuha, ali pa opravljaš in razmišljaš, kaj bo jutri, kdo bo prišel na obisk in podobno. Evo, in to je to! Najhuje je živeti s takimi ljudmi, s katerimi zunaj nikakor ne bi. Ko bodo punce prišle ven, bom vsaki povedala vse, kar mislim! Definitivno! Zmenjene smo bile, da bomo prijateljice, ko pridemo ven. Ne!!!

Se še kaj družite s sotekmovalkami iz šova Top4?
Ne, z njimi ne! Z nobeno se ne slišim, in to zato, ker smo tudi tam imela zelo različna mnenja. Najbolj sem se prepirala z Moniko, ampak to na koncu, predvsem ker je bil moj fant tam šef in da naj bi bil strog do nje. Zato sem ji zamerila odnos do mojega fanta, saj je bil njen šef in do njega ni imela nobenega spoštovanja, in z njo popolnoma prekinila vse stike. Sicer pa mislim, da se tudi druge med sabo ne družijo.

 


V Vikendu še preberite:

  • Očetje v domačih serijah: Bert Sotlar – ata brez konkurence
  • Pohod dinozavrov:  To, da so izumrli, 
jih ne ovira pri uspehu
  • Adele: Nerazložljivi faktor x

 

Deli s prijatelji