PREMIERA

Tri sestre in trojni žur

Objavljeno 25. marec 2013 13.34 | Posodobljeno 25. marec 2013 13.34 | Piše: Ajda Janovsky

Po premieri Treh sester so proslavljali še nagrado in rojstni dan Gregorja Bakovića.

V sladko presenečenje so kot glavne igralke v predstavi prve zarezale Alida Bevk, Nina Ivanišin in Tina Vrbnjak (foto: Mediaspeed).

Vsaka premiera predstave je za ljubitelje gledališča pa tudi za gledališke ustvarjalce prav poseben praznik, toliko bolj udaren, če se – tako kot tokrat – odvija v osrednjem domačem gledališču, kot je SNG Drama Ljubljana in se na odru odvija katero od znanih gledaliških del, ki se redno pojavljajo na gledaliških repertoarjih in so zato vsakokrat znova zanimiv izziv. Nič čudnega torej, da so bile Tri sestre Antona Pavloviča Čehova, ki so se v letošnji gledališki sezoni premierno odvrtele to soboto, težko pričakovane in temu primerno tudi nadvse obiskane – čeprav v primerjavi s Hamletom dvorana le ni pokala po šivih. A razlogov za praznovanje je bilo tokrat še več: kar dva igralca v predstavi, Aljaž Jovanović in Gregor Baković, sta ta večer dvojno slavila, prvi, ker je isti dan uradno postalo znano, da bo prejel ugledno stanovsko priznanje Združenja dramskih umetnikov Slovenije (ZDUS), drugi pa, ker je prav na datum premiere slavil 44. rojstni dan. Na zakuski v zaodrju sta bila zato deležna kupa poljubčkov in čestitk, slavljenca pa so gledališki kolegi – med njimi Lara Jankovič, Rok Vihar in Robert Waltl – razveselili še s petjem tradicionalne rojstnodnevne viže Vse najboljše za te.

Spomladanska ljubezen

Gostje so se namesto z običajno rojstnodnevno torto sladkali z imenitno sladico iz Hiše Franko, ki je prišla na vrsto po v slogu predstave nekoliko rusko obarvani jedi, bifteku stroganoff in drugih dobrot, ki se jim kljub pozni uri – predstava se je končala okoli 23.00, niso mogle upirati niti tri vitke (gledališke) sestre Alida Bevk, Nina Ivanišin in Tina Vrbnjak. Kljub snegu, ki je zapadel zunaj med predstavo, med igralci že krepko razsaja čisto spomladanska ljubezen – še posebno ljubko jo je svojemu Saši Tabakoviću izkazala igralka Polona Juh, ko mu je ob poklonu na oder zalučala šopek cvetja, romantično razpoložena pa sta bila videti tudi zakonca Sabina Kogovšek Zrnec in Jurij Zrnec. Slednji je dva dni pred svojim 35. rojstnim dnem po dolgotrajnem okrevanju, pa čeprav opirajoč se na palico, na tokratni premieri znova zablestel na odru, in sicer v vlogi gimnazijskega učitelja Fjodorja Iliča.

Znanih ni manjkalo

Med obiskovalci premiere ni manjkalo znanih obrazov: med drugim smo srečali televizijko Mišo Molk, ki se je v hram kulture tokrat podala kar sama – običajno jo na tovrstnih dogodkih spremlja hči Ula Furlan, brata Polič Svetozarja in Vasilija - Vaska, ki sta se šalila s fotografi, da se tokrat ne bosta fotografirala skupaj, ter igralko Judito Zidar iz MGL.

Deli s prijatelji