POLFINALE

Talentka Jerica: V finalu boste presenečeni

Objavljeno 09. november 2015 11.03 | Posodobljeno 12. november 2015 15.43 | Piše: A. K.

Zahtevno arijo je prvič zapela na odru Talentov.

Jerica Steklasa.

Druga polfinalna oddaja Slovenija ima talent je postregla s precej pisanimi nastopi, a v finale sta se podobno kot v prvi polfinalni oddaji prebili dve pevki. Neposredno je v finale odšla 23-letna Jerica Steklasa, ki se glasbi posveča od malih nog, trenutno pa se ukvarja s klasičnim petjem na dunajski glasbeni akademiji.

Po uvrstitvi v finale smo se pogovarjali z Jerico, ki nam je povedala, da so občutki neverjetni, ob tem pa se je zahvalila vsem gledalcem, ki so jo podprli. »Mislim, da sem ostala brez besed,« nam je povedala v smehu. Ob tem je dejala, da je bil njen nedeljski nastop sad večletnega dela. »Arijo Kraljice noči sem prvič izvedla na polfinalnem odru Slovenija ima talent, zato se je nisem učila tako dolgo. Pravzaprav sem jo naštudirala posebej za polfinale,« nam je zaupala.

Upravičila Brankov zlati gumb

O izvedbi izjemno zahtevne arije je lahko pred enim letom le sanjala. »Z občudovanjem sem gledala vse te pevke, ki so jo lahko odpele. Potem pa se je moj glas začel odpirati v višine in želela sem jo zapeti. S tem sem se postavila pred preizkušnjo, ali res zmorem.« Jerica pravi, da je upravičila Brankov zlati gumb z avdicije, po njenem mnenju pa so tudi ostali žiranti ostali brez besed. »Glas je tako in tako živi inštrument in skozi glas se kaže duša pevca. Govorim iz svojih izkušenj, da se je treba v operi vživeti v vlogo, saj pri tem poje vse telo. Mislim, da ljudem s svojim glasom lahko nekaj damo.«

Čeprav je bil že njen polfinalni nastop pravo doživetje, nam je Jerica zaupala, da za finalni oder pripravlja še večje presenečenje. »Pustite se presenetiti. Zagotovo pa bom pripravila nekaj popolnoma drugačnega,« je še dodala nekoliko skrivnostno.

Deli s prijatelji