NOSTALGIJA

Snemalo se bo Poletje v školjki 3

Objavljeno 18. junij 2011 14.02 | Posodobljeno 19. junij 2011 12.00 | Piše: S. U.

Oboževalci mrzlično iščejo domnevno originalni scenarij

Nekdanja igralca nista več najstnika, zato zagotovo ne bosta nastopila v nadaljevanju filma.
Poletje v školjki. Kultni slovenski film, ki je navdušil generacije. Preprosta ljubezenska zgodba o Mileni (Kaja Štiglic) in Tomažu (David Sluga), ki na Obali doživita prvo pravo ljubezen, v drugem delu pa skozi ples poneseta romanco vse do Ljubljane, je bila pravi magnet za občinstvo. Leta 1990 so potekale avdicije za tretji del, a nastanek filma so preprečili izredni dogodki v takratni Jugoslaviji in osamosvojitvena vojna.

Stari oboževalci, nove tehnike igranja

Leto 2011. Klub temu da sta minili že dve desetletji, oboževalci še vedno hočejo videti nadaljevanje. Na facebooku se je celo pojavila skupina z imenom Podprimo snemanje Poletja v školjki 3, ki ima že preko 3000 oboževalcev. Eden takšnih, ki upanja na nadaljevanje ni nikoli izgubil, je tudi Matej Razpet. »Film bi snemali. Zdaj iščemo oziroma sprašujemo, ali ima kdo originalni scenarij. Če ga ne bomo dobili, bomo poskusili posneti našo, izmišljeno zgodbo ki vam jo bom posredoval v priponki. Sponzorjov še nimamo. Želimo pa si, da bi čim več naredili sami ali pa da bi nam vsaj pomagala RTV Slovenija. Glede glasbe smo se že dogovorili s snemalnim studijem, če pa bodo želeli, bom tudi režiser,« nam je zaupal goreči oboževalec, ki je trdno prepričan o snemanju. 

Seveda nas zanima, kako je z igralci, glede na na to, da sta bivša zvezdnika filma že krepko iz najstniških let in z uspešno kariero (David Sluga je postal odvetnik, Kaja Štiglic pa že leta deluje v ZDA v svetu šovbizniza). »Uvedel bom novo tehniko igranja. Tudi sam vem, kako je stati pred komisijo in nekaj narediti, pa ti ne gre, kot bi si želel. Pri nas bo že na avdiciji lahko vsak pokazal, kaj zna, nato pa tudi v filmu.« 

Skrivnost originala

Če bo projekt zaživel, bo potekal brez režiserja prvih dveh delov, Tuga Štiglica. Prav tako najverjetneje ne gre računati na pomoč Filmskega sklada Slovenije. Nam pa je Matej že poslal scenarij, ki je plod navdiha in domišljije oboževalcev. Odzivi nanj so na vsaj na facebooku več kot pozitivni in vsi že komaj čakajo snemanje, o tem, da bomo nekoč gledali tretji del tega še danes priljubljenega mladinskega filma, torej skoraj ni več dvoma.

Smo pa na spletu zasledili veliko besed o originalnem scenariju za Poletje v školjki 3. Kljub temu da so se nekateri hvalili, da jim ga je osebno poslal režiser Štiglic, ga še nobeden ni objavil. A to je že druga zgodba.

 

Obudite spomine:

Deli s prijatelji