DELITEV PREMOŽENJA

Slovenski milijonar v ‘težavah‘, bivša želi kos bogastva

Objavljeno 16. november 2015 08.14 | Posodobljeno 16. november 2015 08.13 | Piše: A. L.

Na novo se je poročil z operno pevko.

Milijonar Hetem Ramadani in njegova Inva Mula.

Slovenski podjetnik, čigar premoženje ocenjujejo na skoraj 67 milijonov evrov, Hetem Ramadani (63), se je pred štirimi leti v Sloveniji ločil od takratne žene. A zdaj bo moral znova na sodišče.

Nekdanji par, ki je v Slovenijo prebegnil s Kosova, se je poročil leta 1981, skupaj pa imata tudi štiri že odrasle otroke. Že leta 2008 se je Hazbije Ramadani (58) z otroki preselila v London, potem ko naj bi bila s skupnega računa dvignila okoli pet milijonov evrov. Njen mož se je približno tedaj preselil v Dubaj. 30-letnega zakona je bilo uradno konec leta 2011.

K radodarnejšim?

Lani je Hazbije angleški sodnik za družinske zadeve prižgal zeleno luč, da lahko zahteva preživnino zase. Hetem Ramadani se po poročanju The Telegrapha z odločitvijo ni strinjal, saj da to ni pošteno, ker bi v premoženje lahko posegla že drugič. Je pa res, da je Hazbije postopek zahteve po preživnini zase kot njegova nekdanja žena v Sloveniji ustavila in boj prenesla na Otok. Ramadani je prepričan, da zato, ker so sodišča tam radodarnejša.

Premoženje nekdanjih zakoncev je razpršeno po Evropi, v Dubaju in Karibih, včasih pa sta imela tudi največji zasebni dom v Sloveniji. Hetem Ramadani je trenutno šef slovenske družbe Salbatring, ki se ukvarja z nafto in njenimi proizvodi. Sicer pa je tudi filantrop in zbiralec umetnin, ki je po ločitvi od Hazbije srečo našel pri operni pevki Invi Mula.

Deli s prijatelji