O MLADIH

Šli bodo do konca in pokazali, čemu se pari izogibajo

Objavljeno 16. november 2015 13.21 | Posodobljeno 16. november 2015 13.21 | Piše: A. K.

Serija V dvoje spremlja življenje dveh mladih parov.

Serija prikazuje življenje dveh mladih parov v različnih obdobjih ljubezenskega razmerja.

Konec meseca si bodo gledalci lahko ogledali slovensko kratko serijo V dvoje, ki prikazuje življenje dveh mladih parov v različnih obdobjih ljubezenskega razmerja. Na videz preprosta serija, ki je vse prej kot to, ponuja hudomušen vpogled v vsakdanje dogajanje sodobne mladine, ki na pragu odraslosti stopa v neznano. Pod serijo se je podpisal scenarist, režiser in igralec Luka Marčetič, ki v njej nastopa tudi v eni izmed glavnih vlog.

Kdaj se vam je porodila ideja za serijo?

Pred kakšnima dvema letoma sem se poigraval z idejo o treh različnih parih, ki se med seboj na začetku ne poznajo, ampak bi se njihove zgodbe skozi sezono začele prepletati in bi eden od teh parov na koncu nehal, kar bi bilo gledalcem že na začetku znano. Izhajal sem iz tega, ampak se je koncept sproti spreminjal.

Zakaj ste izbrali tematiko o mladih in medsebojnih odnosih?

Rad imam to tematiko, ker je to kot neskončni vrelec materiala, ki se skozi čas konstantno spreminja.

Kaj bodo lahko gledalci videli, česar v našem medijskem prostoru še ni bilo?

Lotimo se nekaterih tabujev, ki se jim tudi sami pari izogibajo. Izbrali smo določene situacije iz svojih življenj, jih nadgradili in spravili v serijo. Pogosto smo se pri nekaterih trenutkih ustavili, ampak se na koncu odločili, da gremo do konca.

image
Premierne uprizoritve se je udeležila tudi najstarejša igralka v seriji Nedda Svetlin Polonio Balbi, ki šteje častitljivih 92 let. Foto: Miro Majcen

Po čem se serija razlikuje od drugih?

Predvsem po dinamiki in humorju. Snemana je na mnogih realnih lokacijah in vsaka epizoda je drugačna od predhodne. Čeprav je prvotno komedija, smo se poigravali tudi z drugimi žanri. Tako poleg smešnih lahko vidimo tudi akcijske, romantične, čustvene, celo srhljive trenutke.

Nam lahko namignete, ali bomo lahko videli kakšen žgečkljiv prizor ali kaj podobnega?

Brez skrbi.

Najstarejša igralka jih šteje 92. Kakšna sta njena vloga in doprinos k seriji?

Nedda je edini redni stranski lik in je najbolj posebna in prijazna oseba, kar sem jih spoznal v življenju. V čast mi je, da sem jo lahko na tak način ovekovečil, in sem vesel, da jo bodo lahko spoznali tudi drugi, čeprav v drugačni vlogi. Njen lik pa naj ostane presenečenje.

Deli s prijatelji