RAZKRIVAMO

Skrivno življenje Viktorja Knavsa

Objavljeno 16. maj 2016 14.16 | Posodobljeno 16. maj 2016 14.16 | Piše: Anita Krizmanić

Amalija in Viktor Knavs vedno več časa preživita V ZDA, kjer se njun zet Donald Trump poteguje za stolček predsednika ZDA.

Kmalu po razmerju z Marijo, ki mu je rodila sina, se je Viktor poročil z Amalijo. Njuna idila menda ni trajala dolgo, saj naj bi več časa posvečal ljubicam kot družini. Foto: facebook

Iz omare Melanie Trump in njene družine, posebno očeta Viktorja, padajo novi okostnjaki. Ameriški novinarji so najprej stopili v stik z njenim polbratom Denisom Cigelnjakom iz Hrastnika, ki ga je Viktor Knavs zaplodil leta 1964, njegovo mater pa zapustil in se odrekel sinu. Nove podrobnosti iz njegovih mladih ali bolje rečeno radoživih let pa vedno bolj postajajo podobne pravi drami. Medtem ko se je prah okoli Viktorjevega nezakonskega sina nekoliko polegel, smo stopili v stik z žensko, s katero je bil Viktor intimen po aferi z Marijo, ki mu je povila sina. V zgod
njih sedemdesetih letih sta se Viktor in Alenka, njene podatke hranimo v uredništvu, spoznala na Višji pravni šoli v Mariboru. »On še srednje šole nima dokončane. Za vpis na pravno šolo bi moral opraviti sprejemni izpit, a ga nikoli ni, « začne pripovedovati Alenka.

Amalija je molčala

Ne ona ne Viktor nista dokončala študija. Kmalu po tistem so se med njima vnele iskrice. »Viktorju je bilo všeč, da je njegova žena Amalija, s katero ima hčerki Melanio in Ines, delala kot šivilja, saj je bila tiha in mirna. Nikoli mu ni metala pod nos njegovih trapastih izpadov. Imel je namreč veliko žensk, nato pa se je zapletel še z mano. Jaz sem bila ločena in sem imela sina, zanj pa sem vedela, da je poročen. Zapletla sva se in nekoč je prišel k meni z nekakšnimi papirji in mi zagotavljal, da se ločuje. Takrat sem mu verjela,« je pojasnila Viktorjeva nekdanja ljubimka. Njuno razmerje je trajalo kar sedem let. Melania je bila v času, ko sta se začela dobivati, stara pet let. »Nikoli se ni brigal za hčerki. Skupaj sva preživela kar nekaj silvestrskih noči, njegova družina pa je bila doma. Amalija je cele dneve delala, njega pa nikoli ni bilo. Zjutraj je šel od doma, popoldne prišel, se preoblekel in šel naprej. Amalija je bila za vse sama, hčerki pa sta bili prepuščeni sami sebi. Nikoli ni bil skrben oče,« se 66-letnica spominja časov, ko je ljubimkala z Viktorjem.

Uredil ji je splav

Kmalu pa so se nad njun odnos zgrnili črni oblaki. »Zanosila sem, a sem morala narediti splav. V bolnišnici v Brežicah je imel zveze in se je kar dogovoril. Po tistem sem imela hude posledice in zaplete,« se svoje grenke izkušnje spominja Alenka. Pravi, da ji danes ni žal, da se je tako odločila, saj je bila prepričana, da bi Viktor zagnal vik in krik, če bi otroka obdržala. »Povedal mi je za Denisa in vedela sem, koliko je ura. Priznal je, da Amalija za tega otroka ni vedela. Nikoli ji ni povedal, da hodi na sodišče, ker ga je Marija tožila za preživnino. Mislim, da sem se odločila prav, čeprav mi ni bilo vseeno.« Viktor se po tistem, ko sta se otroka znebila, nekaj časa ni prikazal, nato pa je želel, da bi razmerje nadaljevala. »Rekla sem si, da nikoli več. Nato sem se odselila v tujino, kjer sem živela trideset let.« Z Viktorjem se po tistem nista več slišala in videla, so ji pa njegovi prijatelji in znanci povedali, da si je kmalu omislil novo ljubico. Ta naj bi bila iz Ljubljane. Viktorjeva nekdanja ljubica je prepričana, da 73-letni Sevničan, ki se samo še občasno pojavi v domačem kraju, sicer pa živi v ZDA pri hčerki Melanii, živi na račun predsedniškega kandidata Donalda Trumpa.

Deli s prijatelji