KRALJICA LJUDSKIH SRC

Simona Weiss se
 bori za življenje

Objavljeno 26. september 2015 21.55 | Posodobljeno 19. december 2015 18.39 | Piše: Moni Černe

Nekdanja kraljica ljudskih src je preslabotna za operacijo.

Zadnja Simonina javna fotografija s 50-letnice Hale Tivoli aprila letos. Foto: Facebook

LJUBLJANA – Pevka slovenske zabavne glasbe Simona Weiss, ki je 29. aprila praznovala 52. rojstni dan, se zaradi raka na jetrih bojuje za življenje. V bolnišnici poskušajo nadzorovati bolezen in omiliti bolečine – a žal ni bilo moč preslišati, da so napovedi zdravnikov slabe. Ti so svojcem pojasnili, da je za nadaljnjo operacijo oziroma kemoterapijo pevka preslabotna. Njena sinova, celotna družina ter najbližji prijatelji prestajajo najhujšo nočno moro. Na vse načine se trudijo, da bi Simona ostala z njimi in ozdravela, obrnili so se tudi na alternativno medicino. Spomnimo, z isto boleznijo se je boril tudi pokojni predsednik dr. Janez Drnovšek ter uporabljal alternative klasičnemu zdravstvu.

Simona se je leta 1984 prijavila na tekmovanje Miss Slovenije za miss Jugoslavije in osvojila drugo mesto. Tam je spoznala člana skupine Rendez-Vous, bodočega moža Gorana Šarca, glasbenika in ljubezen svojega življenja, ki je hkrati najbolj zaslužen za vse največje dosežke v njeni pevski karieri.

Kraljica ljudskih src, kot so vzklikale množice, je po izobrazbi diplomirana univerzitetna psihologinja, pomaga otrokom z avtističnimi motnjami. Redki so tisti, ki se v odrasli dobi odločijo popolnoma spremeniti tok življenja in začnejo kaj povsem novega. A Simona je to naredila. »V glasbeni karieri sem tako in tako naredila vse, kar mi je trg omogočal. Ko dvajset let zabavaš druge in si jim nenehno na voljo ob vseh praznikih, dneh, ko slavijo, se vprašaš, kaj pa jaz, kaj pa moje neuresničene želje, cilji, ki jih želiš doseči zato, da bi se zadovoljil, bil miren v sebi. Že sedem let ne pojem, in če pogledam na glasbeno sceno, opažam, da je vse enako. Ničesar nisem zamudila,« je povedala marca 2011 v intervjuju za Ono.

V karieri je posnela 20 albumov, več kot 200 pesmi, prodala je več kot pol milijona plošč. Napolnila je vse slovenske največje dvorane, spomnimo se samo Hale Tivoli, ki je petkrat pokala po šivih, ter največjih uspešnic, ki jih je posnela: Reci mu, veter, Pet poljubov, Mati, Tisoč želja, Vzela sem si Štajerca in mnogo drugih. Nekatere duete še danes, kljub temu da se je Simona po rojstvu otrok popolnoma umaknila iz javnosti, pogosto vrtijo na radijskih valovih; s Terezo Kesovijo, Goranom Karanom in z Al Banom, kar je bil po Simonih besedah vrhunec njenega ustvarjanja.

V ponedeljek je bila v bolnišnični sobi maša za Simono. Samo za njo je tam zapel njen veliki prijatelj Stane Vidmar.

»Zdaj je vse v božjih rokah, toda verjamemo, upamo, čakamo na čudež,« pravijo tisti, ki imajo Simono najraje. Ustvarjalci Slovenskih novic se v Simonini največji in najpomembnejši bitki pridružujemo upom in najiskrenejši želji po ozdravitvi.

 

Deli s prijatelji