RADA USTVARJA

Seksi vremenarka premagala odvisnost

Objavljeno 04. november 2015 18.24 | Posodobljeno 04. november 2015 18.24 | Piše: A. K.

Odpovedala se je sladkorju in začela pripravljati zdrave sladice.

Na Čokoljani so pohvale deževale.

Voditeljica vremena na Planet TV Pia Škofic ni le seksi dekle, za katerim vzdihujejo številni moški, temveč je aktivna na številnih področjih. Eno izmed njih je po novem priprava presnih sladic, s katerimi se je predstavila tudi na sejmu Čokoljana. Nanj sta jo prijavila najboljša prijateljica Isabela in fant Matic. »Presne tortice sem začela pripravljati preteklo zimo, ko sem bila pri Maticu v Ameriki, saj sem veliko časa preživela sama, ker je bil on na predavanju ali treningu. Oba se rada posladkava na zdrav način, poleg tega sva ugotovila, da so tortice, ki jih delam, odličen energijski obrok,« nam je zaupala Pia, ki pripravlja tudi spletno stran, na kateri bo mogoče naročiti sladice, ki nastajajo pod njenimi prsti.

Premagala odvisnost

Večina sestavin, ki jih uporablja pri izdelavi slaščic, zraste na slovenskih tleh. Pia pa ob tem poudarja, da ni ne vegetarijanka ne veganka in tudi njene tortice niso presne zato, ker bi sama jedla samo presno hrano. Vse se je vse začelo pred petimi meseci, ko je iz prehrane izločila beli sladkor in spremenila način prehrane, s tem pa izgubila tudi osem kilogramov. »Hvaležna sem, da sem našla moč in premagala to odvisnost in to je tudi sporočilo, ki ga želim deliti z ljudmi. S Pijinimi dobrotami želim pokazati ljudem, da se da tudi brez sladkorja posladkati,« pravi Pia, ki nam je še priznala, da potihoma razmišlja o svoji kuharski oddaji, saj se veseli vsakega novega izziva.

Pohvale dežujejo

Za svoje dobrote je prejela že veliko pohval, ki so deževale tudi na Čokoljani. »Največ so mi pomenile prav tiste, ki so jih izrekli ljudje, ki so moje slaščice pokusili prvič. Nekateri so se vrnili še po eno,« v smehu pravi 24-letnica, ki ji veliko pomeni podpora bližnjih, brez katerih ji projekt ne bi uspel. »Pijine dobrote so res slaščice, ki nastajajo z mojimi rokami, za vse ostalo, kar je potrebno, da se projekt uresniči, pa sem hvaležna ljudem, ki mi pomagajo, saj vsak na svoj način prispeva k vsemu, kar smo in še bomo ustvarili,« zaključuje simpatična vremenarka, ki je tako po novem tudi slaščičarka.

Deli s prijatelji