POSEBNO DEKLE

Se še spomnite talentke? Slovenska Tina Turner bi bila igralka

Objavljeno 28. marec 2017 13.31 | Posodobljeno 28. marec 2017 13.31 | Piše: Tina Horvat

Pred tremi leti je 15-letna Korošica s pesmijo Tine Turner tako rekoč eksplodirala v šovu Slovenija ima talent. Ko je svoje nastope in energično pojavo komentirala v pristni koroščini, smo zaslutili, da je Adrijana Kamnik zelo posebno dekle.

Od nastopa na velikem odru talentov velja za slovensko Tino Turner. Foto: mediaspeed.net

Kdor spremlja glasbene šove, v katerih se predstavljajo mladi in stari talenti, se zagotovo še dobro spominja Adrijane Kamnik. Drobno dekletce nas je namreč prav šokiralo s svojim energičnim nastopom, še bolj pa smo bili pozneje presenečeni, ko smo v medijih prebirali drobce iz njenega življenja. O sovaščanki Tine Maze, s starši in bratom pravzaprav živi v gorskem zaselku Koprivna nad Črno na Koroškem na 1060 metrih nadmorske višine, se je takrat razvedelo, da obiskuje prvi letnik gimnazije na Ravnah na Koroškem, da je odličnjakinja, čeprav zaradi glasbe in treningov odbojke pravzaprav skoraj nima časa za učenje.

Petnajstletnica je takrat razmišljala o študiju medicine ali pa je hotela postati pevka ali igralka, pri slednji izbiri so se njeni starši sicer malce držali za glavo. V nasprotju z deklicami, ki so se prijavljale na tovrstne šove in so bile na odru videti kot male princeske, je Adrijana odločno povedala, da se ne mara ličiti in da se nikoli ni igrala z barbikami, ampak raje z avtomobilčki in sestavljankami, z očetom pa je poslušala AC/DC in Queen.

Šov ji je odprl mnoga vrata

Ko se pogovarjamo z njo tri leta pozneje, ni videti, da bi se veliko spremenilo. »Glasbeni šov Slovenija ima talent je bil zame zelo dobra izkušnja, a to je preteklost in zdaj je čas za druge izzive. Zaznamoval me je v tem smislu, da vidim, da je v glasbenem poslu kar težko, sicer pa so bili odzivi samo pozitivni. Še zdaj se me ljudje spominjajo in včasih kdo reče: 'Aha, to je pa tista Tina Turner,'« pripoveduje. Prav ta pevka jo je namreč najbolj zaznamovala in Adrijani večkrat povedo, da ji najbolj pristaja. Ni čudno, da ji od njenega nastopa v šovu rečejo kar slovenska Tina Turner.

A ni dobila samo spominov, Adrijani so se po nastopu odprla tudi vrata v glasbeni svet. Veliko samostojno nastopa in s tem tudi malo zasluži, poleg tega pa so jo povabili tudi k sodelovanju pri Nou Nejm Band. Postala je njihova članica in se zdaj z njimi pripravlja na veliki velikonočni koncert, ki bo 16. aprila na OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah na Koroškem. Najmlajša je med že zrelimi rockerji in sama ušesa so jo, ko posluša njihove zgodbe. »Super se imamo v bendu, na vajah resno delamo in vadimo, po vajah pa se veliko družimo. Delamo v glavnem rock sceno, tudi pop in jugo rock, le narodno-zabavne glasbe ne izvajamo. Z njimi zelo uživam in tudi oni so zdaj zadovoljni, čeprav sem slišala, da najprej sploh niso hoteli imeti nobene ženske. Zdaj pa pravijo, da sem njihova dečva,« se smeji.

V šoli odlična, na odru rockerica

Kaj pa pravijo njeni starši o tem, da se hči po šoli prelevi v rockerico? »Ah, saj mi nikoli v resnici niso težili, ker mi je šlo v šoli zelo dobro. Tudi zdaj je tako, veseli so, da sem še vedno odlična, in me podpirajo. Tudi sama vem, da je najprej šola in izobrazba, potem pa vse drugo,« zrelo razmišlja Adrijana, ki po šoli trenira še nogomet. V prvem letniku gimnazije je razmišljala o študiju medicine ali o tem, da bi postala pevka, kako pa razmišlja zdaj, v tretjem letniku? »Medicino sem že odpisala, ugotovila sem, da ni zame. Naravoslovje me namreč ne veseli. Raje bi nekaj, kar je povezano z družbo ali umetnostjo, zelo me vleče na akademijo za gledališče, radio, film in televizijo. Tam bom zagotovo poskusila, potem pa bomo videli, kam me bo odneslo. Niti pomislila nisem, da bi pustila šolo in se podala v glasbene vode. Neumno bi bilo, da bi toliko tvegala, saj sem se prepričala, kako je s tem v Sloveniji.«

Vsaj v nečem pa se osemnajstletna Adrijana razlikuje od petnajstletnice. Ličenje in spremljanje modnih smernic ji ne pomenita več nujnega zla in velikega bremena. Prav dobro se počuti, če se vsak dan malo namaže, pa tudi kril in oblekic se je že nekoliko navadila, predvsem na odru. O svojem prvem nastopu na velikem odru talentov je namreč po nastopu iskreno povedala, da ji je bolj kot trema pred nastopom preglavice delala obleka, kakršne ni bila navajena, poleg tega so ji nagajale tudi najlonke in visoke petke. 

Deli s prijatelji