SLOVO

Saša trdo prijela Fakija, ta napovedal vojno

Objavljeno 31. oktober 2015 08.21 | Posodobljeno 31. oktober 2015 08.20 | Piše: S. N.

Od svojega Fakija in klana se je poslovila Maruša.

Velik udarec je Jacqueline prizadela klanu hlapcev: v boju na moč je namreč izločila Marušo. Maruša in Jacqueline sta se pomerili v igri stolp moči. Maruši se je poznalo, da v zadnjih dneh ni bila najboljšega zdravja in je precej hitro popustila ter kot prva izpustila loputo. Poražena je v solzah morala zapustiti posestvo. Od Fakija se je poslovila v solzah in mu na uho prišepnila: »Bori se do konca.«

Maruša je v Fakijevem naročju ihtela: »Nisem mogla zdržati … Saj sem se trudila.« Faki jo je tolažil: »Saj veš, da nisi močna. Zakaj se treseš? Saj je vse v redu.«

Ob slovesu povedala, da ji je težko, ker se poslavlja od šova Kmetija: Nov začetek v trenutku, ko ji je igra res postala všeč. Niti v sanjah ni pričakovala, da bo šla domov, in je to pred dvobojem večkrat povedala. 

Faki je bil zaradi njenega odhoda vidno prizadet in je že načrtoval, kako bodo stvari potekale v naslednjem tednu. Za njen odhod namreč krivi Barbaro in odločil se je, da bosta naslednji teden dvobojevalki Barbara in Dominika. Takoj ko je Maruša odšla, pa je že naredil strategijo, kdo naslednji odhaja v boj. Na svojo stran poskuša pridobiti tudi Majo in Nika, poleg članov svojega klana.

Saša je bila jezna

Pred dvobojem je sicer padlo kar nekaj težkih besed. Voditeljica Saša Lendero je morala 'v roke' vzeti tekmovalce. Najprej je bil na tapeti Niko. Prekršil je pravila gospode in pomagal hlapcem pri prekopavanju njive. Dobil je hudo kazen. V prihajajočem tednu ne bo smel biti glava družine ali član gospode, in ker je že drugič kršil pravila, bo izbor drugega dvobojevalca začel z enim glasom. »Velikokrat si se žrtvoval za kmetijo, za Majo, kdaj boš začel igrati zase?« ga je še vprašala Saša.

Naslednji je bil na vrsti Faki zaradi izjav o Barbari. Sašo je zanimalo, ali kdo zasluži take besede. Faki je vztrajal, da stoji za izrečenim. Priznava sicer, da se je spremenila, izboljšala, da pa se mu ni zdela sposobna. » Kar je bilo, je bilo. In zdaj gremo naprej,« je zaključil. No, prijazne besede za Barbaro ni imel niti Franc, dejal je namreč, da je vpila na hlapce in 'lapala', da je glava družine. Faki je še obtožil Barbaro, da je prenašala okoli informacije. 

Barbara je bila nad slišanim zgrožena. Priznala je, da je težko voditi družino, ko veš, da nisi spoštovan. Na začetku je imela upanje, da jih ima pod nadzorom. »Ko je bila Maruša izbrana za prvo tekmovalko, se je vse porušilo. O ničemer več me niso spraševali,« je še pojasnila.

Deli s prijatelji