PUST

Sanja je bojevnica, Iris pa stevardesa

Objavljeno 12. februar 2013 11.28 | Posodobljeno 11. februar 2013 20.00 | Piše: Maja Kepic

Pust ostaja eden najbolj priljubljenih praznikov znanih slovenskih lepotičk.

Nena ima v omari veliko kostumov, na koncu se je odločila za bolničarko. Foto: Facebook

Družabna omrežja so te dni preplavile fotografije pustnih šem, med katerimi je bilo tudi precej slovenskih estradnic. Preden so se odpravile na pustne zabave, so se pokazale v svojih kostumih. Znane slovenske lepotičke na veliko veselje predvsem moških oboževalcev tudi letos niso razočarale: zdi se, da so kar tekmovale, katera bo v svoji pustni opravi pokazala več gole kože.

No, med največjimi ljubiteljicami pusta je zagotovo nekdanja miss fitnesa in tekmovalka v šovu Big Brother slavnih Nena Nevenka Muršič, ki si je omislila kar osem različnih pustnih mask: bila je havajsko dekle, Kleopatra, zajčica, mušketirka, Indijanka, hudičevka in snežna kraljica, na večerno zabavo pa se je v družbi svojega fanta Braneta, ki je bil našemljen v Zorra, odpravila kot bolničarka. Podoben kostum si je omislila tudi voditeljica Jasna Kuljaj, ki je pustno soboto sicer preživela na odru – bila je povezovalka programa na tradicionalnem karnevalskem balu na Ptuju.

Letošnji pust je še posebno nestrpno pričakovala najbolj znana slovenska transseksualka Salome, ki je minulo soboto pripravila poslovilno zabavo. Svetlolasa diva, kot se rada poimenuje, se je namreč odločila, da ima življenja v soju žarometov dovolj – od medijev in slavnih prijateljev pa se je poslovila z veliko zabavo prav za pusta, ki je, kot je povedala sama, njen najljubši praznik. Znanih obrazov na zabavi je bilo sicer le za vzorec, a smeha in dobre volje kljub temu ni manjkalo. Med najbolj glasnimi je bila slovenska manekenka Iris Mulej, ki se je za to priložnost prelevila v seksi stevardeso. Tudi misica Sanja Grohar se je za pusta dobro zabavala, v družbi prijateljev je preplesala noč kot bojevniška princesa, pevka Tanja Žagar pa ima očitno rada risane junakinje: lani je navduševala kot Disneyjeva Sneguljčica, letos pa je skočila v kožo seksi Smrkete.

Lorella ga ne mara

Premočno ličenje, pretesne obleke, preveč kričeče barve – modni spodrsljaji so vsaj za pusta dovoljeni. Morda prav zato tega praznika ne mara znana voditeljica in modna poznavalka Lorella Flego: »Nimam veliko spominov, vezanih na pustovanje, ker ga nikoli nisem marala. Mislim, da sem se le nekajkrat našemila, a ko sem bila še zelo majhna. Bila sem ciganka, vila in princesa, potem me je kar hitro minilo in mi pustovanje ni bilo všeč. Priznam pa, da sem si ga kar nekajkrat ogledala v Benetkah, kjer je pustovanje dejansko povezano z njihovo kulturo in je videti povsem drugačno.«

Deli s prijatelji