V FINALU

S plesom premagal bolezen in mamo spravil v jok

Objavljeno 21. november 2015 12.13 | Posodobljeno 21. november 2015 12.15 | Piše: A. K.

Jernej Kozan je trenutno edini plesalec v finalu šova Slovenija ima talent.

Jernej se že veseli finalnega nastopa.

Belokranjec Jernej Kozan (22) je plesalec, ki je v tretji polfinalni oddaji šova Slovenija ima talent oder zavzel do zadnjega kotička. Jerneju je ples rešil življenje, saj je že od malih nog sladkorni bolnik in ga je bolezen ovirala pri marsičem. Njegovih zdravstvenih težav pa je bilo po tistem, ko se je začel intenzivneje ukvarjati s plesom, konec. Tako kot z avdicijskim nastopom je navdušil tudi s polfinalnim, žiranti pa niso skoparili s pohvalami. Ana je povedala, da je šlo za pravo plesno poslastico, Marjetka pa, da si finalne oddaje ne predstavlja brez njega. In očitno si je niso mogli niti gledalci, ki so Jerneja poslali neposredno v finale.

Jernej nam zaupal, da je imel nekaj trenutkov, preden sta ga Vid in Pero razglasila za finalista, mešane občutke. »Še najhuje je bilo, ko sta prva dva stopila naprej in je ostal samo še nekdo, takrat sem začel močno dvomiti, da bom to jaz. Ko pa sem stopil naprej in so še povedali, da sem prejel največ glasov in da grem v finale … Ne morem opisati teh občutkov,« nam je povedal evforični Jernej, ki je trenutno edini plesalec v finalu šova. To mu daje še večji zagon in motivacijo. »Upam, da mi bo nastop uspel tako, kot si želim. Drugo zame sploh ni pomembno,« pravi 22-letnik.

Mama, največja oboževalka

S svojim polfinalnim nastop je zadovoljen, a pravi, bi ga lahko izpeljal tudi bolje. Z odgovorom na vprašanje, koliko časa se je pripravljal nanj, nas je malce presenetil. »Nisem se kaj preveč pripravljal. Mogoče pol ure na dan ali pa še manj. Sem pa treniral tukaj na Pop TV, ko smo imeli priprave s trenerjem.« Jernej, ki so ga po koncu oddaje obkrožile oboževalke in se želele fotografirati z njim, medtem ko so družbenih omrežjih čestitke kar deževale, je še povedal, da je že razmišljal o finalnem nastopu, a si pušča odprte možnosti.

O uvrstitvi v finalne šova je še povedal, da je to najboljša stvar, ki se mu je zgodila v življenju, njegovega uspeha pa se je najbolj veselila njegova največja oboževalka – mama. »Bila je objokana,« nam je v smehu povedal Jernej, ki je takoj, ko so ugasnile kamere, poiskal starše in se z njimi veselil svoje zmage.

Deli s prijatelji