ODKRITO

Resnica o Janezu, Urški in njunem sinu Črtomirju

Objavljeno 29. januar 2013 11.37 | Posodobljeno 29. januar 2013 11.37 | Piše: A. L.

V intervjuju je spregovorila o lažeh, downovem sindromu, psihičnih težavah in samomoru.

Janez Janša bo z generalnim sekretarjem Ban Ki-moonom, Urška pa z njegovo ženo.

»Tabloidna revija si je dovolila zapisati več grdih laži o meni in Janezu (Janši, op. p.). Nobeden od naju nikoli ni imel psihičnih težav. Hvala bogu, saj v življenju lahko vsakega doleti bolezen.« Tako se je v intervjuju za revijo Jana novinarki Tini Horvat odprla Urška Bačovnik Janša, žena Janeza Janše. Pravi, da nekoč ni razumela ljudi, ki imajo radi samoto in neobljudene poti, zdaj pa ji to ustreza, saj lahko tako v miru premleva svoje misli.

Samo laži

Spominja se šoka na lep septembrski večer, ko se je ravno igrala s sinčkom Črtomirjem in prejela klic novinarke, v katerem je ta zanjo namigovala, da je poskusila storiti samomor in pristala v psihiatrični ustanovi. Novinarka naj bi bila pred seboj celo imela Urškin izvid. A ni bilo res. Premierjeva žena je prepričana, da v tem primeru ne gre več za nedolžno podtikanje in opravljanje, ampak za pravo tovarno laži.

Črtomir je zdrav

O Črtomirju in downovem sindromu, ki so mu ga pripisovali, je dejala: »Zelo me je pretreslo in tudi bolelo, ko sem začela dobivati sočutna in bodrilna pisma mamic otrok z downovim sindromom in sem jim morala povedati, da je moj otrok zdrav.« Glede tega, da naj bi jima bili umorili sina, tako pravi Urška, pa je novinar Dela menda poizvedoval pri policiji. Od njega bi pričakovala vsaj zelo iskreno in globoko opravičilo, meni premierjeva soproga.

Deli s prijatelji