PESTRO

Razgaljena Ptujska noč

Objavljeno 07. avgust 2011 21.19 | Posodobljeno 08. avgust 2011 10.00 | Piše: U. P.

Veselico v najstarejšem slovenskem mestu začinile misice in zalile žlahtne kapljice

Najprivlačnejša podoba Ptujske noči: Tjaša Kelhar, prva spremljevalka, miss bikini Ptuja Amanda Vrbančič in Samanta Mihelič, druga spremljevalka

Popevka Čez Šuštarski most, ki jo je prepevala Majde Sepe, bi minuli vikend na Ptuju zazvenela malce drugače. Najprej bi šli po mostu čez Dravo, kjer bi zavili levo na Minoritski trg in pot nadaljevali v središče mesta. Že na daleč sta nas pozdravila vrvež ljudi in glasba na vsakem koraku. Za marsikaterega domačina in turista so se odprla nebesa.

Ko smo ob kakšnem špricerju, ne brizgancu, prosim, pokramljali z domačini, smo dobili vtis, da so komaj čakali na Ptujsko noč, ki v mesto prinese nekaj svežine in ljudje vsaj za nekaj časa pozabijo na vsakdanje skrbi. Naš pivski prijatelj in sogovornik ob pogledu na ves trušč le zmaje z glavo in doda, zakaj ni več takšnih noči, kot sta bil v soboto in nedeljo.

Seveda pa pri tem pogled zbeži na telesa brhkih deklet, ki so prišle razkazovat svoje čare. Da jim ne bi nasedli, smo se sprehodili po uličicah od enega prizorišča do drugega. Pri tem nam ne uidejo besede mimoidočega občana, ki se s prijateljico pomenkuje, češ da je Ptuj drugačen, končno se nekaj dogaja in ne živimo v mestu duhov. Da res ni tako, pričajo skoraj neprehodne množice ljudi.

Miss Bikini 2011

Kakor da so se Ptujčani privlekli iz vseh lukenj in kotov in se prepustili ritmom glasbe in drugim dogodkom. Staro mestno jedro se je spremenilo v koncertni prostor, na katerem so se prepletale melodije za vse starosti in vse okuse. Na račun so prišli ljubitelji jazza, elektronike, narodnozabavne glasbe, slovenskih popevk iz 60. let in še in še. Sobotni vrhunec je bil na mestni tržnici, kjer so se mimo poželjivih pogledov moških sprehodile tekmovalke za Miss bikini 2011 (finale bo naslednji konec tedna), na Slovenskem trgu pa so obiskovalce razgreli zvoki skupine Elvis Jackson. Treba je priznati, da so Ptujčani občinski praznik dodobra zalili, saj ni bilo nezadovoljnega gostinca.

Deli s prijatelji