KREGANJE

Raje s Stavrosom kot z bivšim možem

Objavljeno 05. december 2017 19.21 | Posodobljeno 05. december 2017 19.22 | Piše: Aleksander Brudar

Blagnetova in Mitja Zaman se pričkata o premoženju. Njegova poročna priča trdi, da je vilo kupil Zaman.

Tudi Blagnetova je vložila tožbo. Foto: Marko Feist

LJUBLJANA – Slovenska diva zabavne glasbe Helena Blagne je te dni tako zaposlena, da niti včeraj ni mogla priti na ljubljansko okrožno sodišče, kjer njen nekdanji mož Mitja Zaman zahteva ničnost sporazuma o delitvi premoženja ter med drugim to, da se hiša v Žabnici pri Brezovici šteje kot skupno premoženje, in ne samo njeno. Če je šla ob prejšnji obravnavi na začetku oktobra poslovno v Beograd, je bila tokrat na snemanju videospota s hrvaškim glasbenikom Jasminom Stavrosom.

Tožba jo lahko v primeru, da bo Zamanu na sodišču uspelo, stane kar 175.000 evrov. Mu je pa vrnila udarec s tem, ko je vložila tožbo, s katero trdi, da je denimo omenjena hiša njeno posebno premoženje oziroma da je bila ta njena, še preden se je poročila z njim. Po novem je ne zastopa več odvetnik David Sluga, ampak odvetnica Neža Dular, ki je bila ob njej že med sestavljanjem sporazuma o delitvi premoženja skupaj z Zamanom – sporazum je bil pred notarko Nevenko Tory potrjen leta 2012.

Jaz, oče in Mitja smo se usedli in sklenili kupčijo.

To je včeraj Toryjeva na sodišču potrdila in dodala, da takrat nanj ni bilo nobenih pripomb ter da tudi ni bila seznanjena s tem, da naj bi imel Zaman kakršne koli dolgove. Kot smo lahko slišali na sodišču, pevkin nekdanji mož namreč trdi, da sta skupaj z Blagnetovo sporazum sklenila, ker je imel probleme z dacarji. Skratka, šlo naj bi za simuliran pravni posel. Temu pa nasprotna stran odločno nasprotuje, saj je Dularjeva včeraj v spis vložila uradni policijski zaznamek, iz katerega sledi, da je bil tako do Blagnetove kot do njunega otroka nasilen in da se je tudi zaradi tega ločila. Že eno leto prej, leta 2011, je naredila oporoko in v njej Zamana izključila iz dedovanja. Vse to po mnenju slovenske dive kaže na to, da se je dejansko želela ločiti, ne pa da bi usklajeno delovala proti Zamanovim upnikom. Hkrati opozarja še na protislovnost tožeče strani, in sicer ko Zaman po eni strani govori, kako naj bi takrat na veliko služil, hkrati pa zatrjuje, kako veliko denarja si je izposojal.
 


Vse je ustvarila sama

Blagnetova trdi, da je vse ustvarila s svojim delom. Hišo v Žabnici, ki je stala 300.000 nemških mark, je kupila s kreditom in ga tudi predčasno odplačala. Preostali denar, 150.000 mark, si je pri nekom sposodila. Del ga je porabila za nakup notranje opreme, med 50.000 in 60.000 markami je posodila Zamanu. Tega denarja nikoli več ni videla, je pa tistih 150 tisočakov sama predčasno vrnila.

Pred sodnico Vero Gams Premerl je včeraj stopil tudi Jožko Jakšič, Zamanova poročna priča pri poroki z Blagnetovo. Pojasnil je, da se s tožnikom poznata že vse od otroštva in da sta dobra prijatelja. Skupaj z očetom sta leta 1995 gradila dve hiši, pri čemer je ena bila tudi tista v Žabnici. Takrat mu je Zaman povedal, da se je ločil in da namerava živeti s Heleno ter izrazil željo po hiši. »Jaz, oče in Mitja smo se usedli in sklenili kupčijo,« se je spominjal in dodal, da Blagnetove nikoli ni bilo zraven. Mitja mu je tako povedal, da bo za hišo vzel 300.000 nemških mark kredita, pri čemer sta Jakšič in njegov oče zaradi poznanstva ceno hiše s 600.000 mark spustila na 550.000 mark. S pomočjo njegovega prijatelja je Zaman dobil še preostalih 250 tisočakov. »Jaz sem jamčil kot porok, da se bo ta denar vrnil,« je zatrdila priča in dodala, da je ves ta denar Zaman v naslednjih letih vračal po obrokih. Celoten dolg je bil tako odplačan leta 2016, leta 2012 pa mu je bil dolžan še 150.000 evrov. Povedal je še, da je Zamanu posodil denar tudi v zadnjih letih, ko ta živi v tujini in da pri tem prav tako nista podpisala nobene pogodbe. 

 

Deli s prijatelji