POVEČANA 'FAMILIJA'

Raay in Marjetka: Sinova sta dobila večjo družino

Objavljeno 22. december 2017 10.00 | Posodobljeno 22. december 2017 10.00 | Piše: Tomaž Mihelič

Tik pred koncem leta smo z zakoncema Vovk naredili povzetek preteklih 12 mesecev in ugotovili, da je za njima eno najuspešnejših obdobij. Povečala sta družino, pristala pod okriljem največje glasbene založbe na svetu in se zbližala kot par. Zaupala sta nam, zakaj bodo letošnji božični prazniki nekaj posebnega.

Duo Maraaya bo uspešno leto zaključil v soboto, 23. decembra, v portoroškem Cafe Centralu z božično glasbenim koncertom. Foto: Raay music

Duo Maraaya si je za letošnjo božično in novoletno rajanje zaželel, da bi ljudje manj podlegali iluziji o praznikih, ki nam jo mediji zelo spretno vsiljujejo. S tem povzročajo še več škode v medsebojnih odnosih, saj od nas zahtevajo, da smo potrošniška družba, ki išče srečo v popolni dekoraciji in pozablja na bistvo kakovostnega druženja, sta prepričana. »Če se samo sprehodimo skozi reklame, s katerimi nas neprestano nagovarjajo, moramo biti ženske v veselem decembru do podrobnosti urejene, z vedno svežo pričesko, naličene, stanovanje se mora svetiti in bog ne daj, da ne diši po doma pečenih piškotih. Vse to povzroča dodatni stres in namesto da bi se ob teh trenutkih zbliževali, se oddaljujemo. Med nami raste napetost in tako so zadnji tedni v mesecu idealni za prepire, depresijo, vsesplošno nezadovoljstvo. Že lani sva se z Raayem odločila, da ne bova nasedla tem trendom in se bova zadovoljila le z golažem. Na koncu sva garala do treh zjutraj, vse je bilo nastlano, tisti golaž pa bi najraje vrgla v smeti in postregla s kakšno domačo klobaso,« se spominja Marjetka, ki se je na starih napakah veliko naučila. »Letos sva bistveno manj osredotočena na to popolnost idiličnih praznikov. Prioriteta sta najino dobro počutje in zadovoljstvo v družini, ki ju ne ustvarjajo zmanipulirane podobe z ekranov, ampak osebni mir, stik s sabo in ljubljenimi. Najina sinova sta najsrečnejša na svetu, kadar lahko jesta sendviče, ker jih preprosto nimamo na jedilniku sleherni dan. Zato sva sklenila, da bo za praznike na mizi narezek in bomo vsi veseli. Jaz bom spočita, Oskar in Vid se bosta mastila z mesninami in sirčkom, druge dobrote pa nas bodo pričakale pri sorodnikih, ki jih vsako leto ob tem času razveselimo z obiskom,« izvemo o načrtih družine Vovk.

Najina sinova sta najbolj srečna na svetu, kadar lahko jesta sendviče.

Povečana 'familija'

Njune babice so stara šola in pri njih se vsakič znova nasitijo s potico, sarmami, šunko ter drugimi dobrotami, medtem ko se doma nimata časa posvečati megalomanski kuhi. »Vse je primerno utrujenosti in če se ozreva nazaj, lahko brez lažne skromnosti rečeva, da sva bila zelo pridna. Garanje je le obrodilo sadove, predvsem v oblikovanju najine kreativne ekipe, ki je postala ena velika družina. Imela sva srečo in če odmisliva talent, tega ni tako težko najti, je najbolj pomemben človeški dejavnik, toplina, timski duh, empatija in zaupanje. Najini varovanci so prepojeni s temi lastnostmi in na prvo mesto sva postavila to, da se je z ljudmi treba začutiti. Večkrat sva slišala očitke, kaj bova s temi mladički, saj ne bo nič iz njih, kar nama je dalo še več zagona, da brez kalkulacije dokaževa, s kako izjemnimi posamezniki sva se obdala. Hkrati sva vesela z najino vztrajnostjo in njihovim uspehom, kajti razvili so se v prepoznavne izvajalce z velikanskim srcem. Pri ustvarjanju zadnjega božičnega spota smo dokončno spoznali, da smo zares neverjetna ekipa in kako radi se dejansko imamo,« ponosno priznata in pobližje predstavita njihov odnos. »Do vsakega gojiva individualen pristop, ki se razlikuje že v komunikaciji. Bistvo vsega pa je, da z njimi nisva povezana le midva, ampak so tudi med sabo stkali pristne prijateljske odnose. Znajo se razveseliti uspeha drugih, se medsebojno tolažiti, če nekomu ne gre najbolje, in potrpežljivo čakati na svoj trenutek,« pripovedujeta z nekim posebni žarom.

Manj stresa

Ta žar doseže vrhunec, ko se dotakneta svojih dveh sinov, kajti ni lepšega občutka, kot spoznanje, kako blagodejen vpliv imajo ti mladi talenti na njiju. »Za Božička si je Oskar zaželel kitaro kot Luka Basi, Vid pa kitaro kot BQL. Celo izbojevala sta si, kdo od njiju bo Anej in kdo Rok, kar naju neizmerno zabava. Zdaj zbirata točke pridnosti, saj sta ju fanta povabila na Koroško na dvodnevne počitnice in že komaj čakata, da se jima bodo uresničile sanje. Posebni so prizori, ko se Rok usede na naš kavč in se Oskar že naslednji trenutek stisne k njemu. Tako srečna sta, kadar se BQL ukvarjata z njima in lahko bi rekla, da sta med najinimi varovanci dobila nove brate in sestrice. Tudi na Niko sta zelo navezana, kličeta jo dobra čarovnica, ker je prišla enkrat na obisk v posebni obleki in je rekla, da ju bo začarala. Od takrat naprej se skupaj igrajo in če je na obisku, se mora obvezno z njima 'cartati',« izvemo o njihovi družinski idili. Na koncu sta nam še zaupala najgloblje želje, ki so seveda povezane z glasbo. Marjetka si je predvsem zaželela, da bi njen mož z manj živčnosti spremljal prihajajočo Emo, kjer bosta avtorsko podprla tri odlične izvajalce. Poleg bratskega dueta BQL bosta njuni pesmi zapeli še Nika Zorjan in Tanja Ribič. »Rada bi videla, da Raay na Emi ne bo tako bled in pod pritiskom pričakovanj. Nazadnje si je vse skupaj močno vzel k srcu in bil na koncu zelo prizadet. Celo pri najinem nastopu ni bil tako živčen, zato so tokratne želje povezane z manj žolčnim pristopom k prihajajočim projektom, kar bo imelo predvsem blagodejni učinek na zdravje,« se z dobrimi nameni obrne k možu in ga ljubeznivo objame.

 

Deli s prijatelji