PREMIERA

Prekratka Ksenija za uvod v dolgo jesen

Objavljeno 09. december 2017 22.43 | Posodobljeno 09. december 2017 22.43 | Piše: P. L.

Dobrovoljni Jurij Souček.

Jurij Souček in Milena Morača. Foto: Mediaspeed.net

Kot prvo premiero v novi sezoni so v Slovenskem narodnem gledališču Opera in balet Ljubljana pripravili enodejanko Ksenija, delo slovenskega skladatelja Viktorja Parme, s katero so zaznamovali jubilejno 125-letnico operno-baletne hiše. Pri pripravi predstave za tako pomembno obletnico so naleteli na težavo z dolžino enodejanke, saj se je izkazalo, da je prekratka; dodali so Orffovo Carmino Burano.

Izjemno navdušenje je žarelo iz opernega pevca Naceta Junkarja. Glasbenik, ki se je v zadnjih letih srečeval z zdravstvenimi težavami in jih tudi uspešno reševal, je na dogodku radostno stopal pred objektiv in se fotografiral z različnimi ljudmi, ujeli pa smo ga tudi z Barbaro Čepirlo, ki v SNG Opera in balet Ljubljana skrbi za odnose z javnostjo.

Dobra volja je bila več kot očitno ta večer v zraku, saj se je držala tudi 88-letnega dramskega igralca Jurija Součka, ki se ga spominjamo predvsem kot pripovedovalca v otroških delih in risankah. Kot običajno si je premiero ogledal s svojo izvoljenko Mileno Morača. Ob Demetru Bitencu in Majdi Pintar sta Jurij Souček in Milena Morača še en par, ki potrjuje, da so leta le nepomembna številka, saj 25 let razlike v starosti med njima ne povzroča nikakršnih težav. Njun zakon namreč traja že trideset let.

Deli s prijatelji