VRAČAJO SE

Predaja v areni, kmetje v šoku, Faki pa v jok

Objavljeno 28. november 2015 08.33 | Posodobljeno 27. november 2015 12.28 | Piše: A. K.

Miha je v dvoboju premagal Dominiko, tekmovalci pa so izvedeli, da bodo kmalu dobili obisk.

Fakija je obiskala hči Hana.

Napočil je dan za dvoboj med Dominiko in Miho, zadnja ženska tekmovalka pa je pred areno Saški Lendero zaupala, da je dosegla svoj cilj. Povedala je, da je kljub vsem preprekam, posebej v zadnjem tednu, ko je prišla navzkriž z mentorjema in s sotekmovalci, ponosna nase in je prepričana, da bilo njeno bivanje na posestvu uspešno, konec koncev je zadnja ženska, ki še ostaja v igri za 50 tisoč evrov. 

Miha: Dominika je fizično in psihično močna

Miha je pred dvobojem Saški zaupal, da Dominike v dvoboju ne bo podcenjeval. Pred njim je bila odgovorna naloga – izločiti zadnjo žensko, da izpolni načrt, ki so si ga zadali fantje. Kljub vsemu pa je ni podcenjeval. Menil je, da bo težka nasprotnica, saj velja za fizično in psihično močno žensko. Tudi poraza ni izključeval, saj so igre v areni take, da se ženske lahko enakovredno kosajo z moškimi. Na koncu je zaupal še vrstni red dvobojev. Najprej sta se preizkusila v znanju, nato v spretnosti in na koncu v moči.

Posestvo zapustila Dominika

Čeprav je bilo pričakovati bolj izenačen dvoboj, pa je Miha dokaj gladko opravil z Dominiko. V prvi borbi sta se dvobojevalca pomerila v znanju, kjer je Miha suvereno zmagal z 9 : 2. V drugem boju sta preizkušala svojo spretnost. Tudi v tej igri, imenovani Leteča palica, se je bolj izkazal Miha in Dominika se po njegovem vodstvu s 6 : 0 sploh ni več borila. Po dveh dobljenih dvobojih je tako skupni zmagovalec postal Miha, Dominika pa je morala zapustiti posestvo. Fantom je torej uspel načrt, da se znebijo vseh deklet.

image
Dominika se je v areni predala. Foto: Planet TV

»Kaj hodijo nazaj? Doma naj bodo«

Kmalu zatem so tekmovalci izvedeli, da se jim bodo v kratkem pridružili izpadli tekmovalci. Nihče nad tem ni bil pretirano navdušen. Tekmovalce namreč najbolj skrbi, kako bo vrnitev izpadlih tekmovalcev vplivala na odnose med njimi. Posebej Maja in Maruša utegneta vnesti nekaj nemira. Faki je opazil, da je Niko povsem drug človek, če Maje ni v bližini. Tudi Bruno je izrazil zaskrbljenost nad vrnitvijo Maje. Na drugi strani pa Franca skrbi, da se je komu od izpadlih zameril in da bodo morali pogrevati stare spore. 

Franc in Faki sta se ob tem spraševala, kakšno vlogo bodo imeli izpadli tekmovalci, ko se bodo vrnili na posestvo. Če bodo izpadli lahko glasovali, koga bodo izločili iz igre za glavno nagrado, potem se Franc boji, da je Faki ogrožen. Posebno, če bodo namesto dela ocenjevali medsebojne odnose. Faki pa vseeno misli, da se ni nikomur tako zelo zameril, da bi zaradi tega glasoval proti njemu.

Faki točil solze

Fakijeva želja se je končno izpolnila. Dočakal je obisk domačih. Ko so se Hana in nečaka približevali posestvu, jim je šel nasproti in končno je lahko v objem stisnil svojo hčer. Faki je med druženjem s svojimi bližnjimi potočil tudi nekaj solz, Hano pa je povprašal tudi o Maruši. Kasneje jim je še nekoliko razkazal posestvo. Pred odhodom je Hana povedala, da je prepričana o očkovi zmagi.

Deli s prijatelji