LJUBEZEN IN DRUGE IGRE

Politična limonada: kako je »šmiral« poročeni minister Zalar

Objavljeno 07. december 2015 10.47 | Posodobljeno 07. december 2015 12.44 | Piše: T. L.

Nekdanji minister Zalar je okrcal avstrijske medije, da so šele po dveh letih izvedeli za njegovo ljubezensko zvezo z nekdanjo avstrijsko pravosodno ministrico.

Od ministra Zalarja zahtevajo uvedbo strokovnega nadzora nad primerom. Sam meni, da takšen institut ne obstaja.

LJUBLJANA – Te dni je glavna zvezda avstrijskih medijev nekdanji slovenski pravosodni minister Aleš Zalar. Morda se zdi nenavadno, a ni. Zalarjeva priljubljenost pri sosedih pa nima nič opraviti s pravnimi in podobnimi strokovnimi vprašanji, ampak z njegovim ljubezenskim življenjem. 

Prvič smo poročali, nekje leta 2013, da se nekdanji minister in njegova žena, višja ljubljanska sodnica Mojca Zalar Kocjančič, ločujetaimage. Domnevamo, da sta se ločila nato šele letos, ko je Mojca Kocjančič opustila priimek Zalar.

O vzrokih za razvezo sta bila zdaj že davnega leta 2013 zakonca Zalar zelo redkobesedna. Če pa gre verjeti Zalarjevemu zapisu na twitterju, je bila za to očitno usodna ljubezen. Vsaj na Zalarjevi strani. 

Zalar priznal, da ljubezenska zgodba traja že dve leti, ona ves čas poročena

Potem ko so se avstrijski mediji razpisali o »novi ljubezni« njihove nekdanje pravosodne ministrice Claudie Bandion Ortner (49), je eksminister Zalar (54) v soboto na twitterju zapisal, češ da so avstrijski mediji šele zdaj odkrili »ljubezensko zgodbo, ki je traja že dve leti«.

Preprosta matematika pokaže, da začetek Zalarjeve nove ljubezenske zgodbe sovpade s časom, ko so v javnost prišle prve govorice o njegovi ločitvi ...

Ljubezen na delovnem mestu

Še več, po poročanju portala www.oe24.at se je parček spoznal leta 2010 službeno, ko sta bila še oba na ministrskih položajih. Kakor koli že, Zalar igra v tej zgodbi obrobno vlogo. Zvezda je namreč eksministrica.

Avstrijski mediji pišejo o zgodbi z vzponi, s padci in z ljubezenskim zapletom. Leta 2011 je morala Bandion Ortnerjeva položaj ministrice zapustiti, končala je kot namestnica generalnega sekretarja dunajskega Mednarodnega centra za medverski in medkulturni dialog kralja Abdullaha Bin Abdulaziza (KAICIID). Lani je odmeval njen intervju za avstrijski Profil, v katerem je opravičevala prakse svojega novega delodajalca, z naslovom, da v Savdski Arabiji ne obglavljajo ljudi vsak petek ...

Prosi za premestitev, rada bi bila bliže svoji ljubezni

Avstrijski portal www.oe24.at poroča, da se je po 13 letih zakona (in očitno dveh letih ljubezenske afere) Claudia Bandion Ortner ločila od moža Andreasa, s katerim imata sina. Kot je tedaj pisal časnik krone.at, se je par razšel v prijateljskih odnosih. Avstrijski mediji pa očitno še pred meseci niso slutili, da je njihova nekdanja ministrica zapletena v ljubezensko razmerje s slovenskim kolegom ... No, razmerje med obema nekdanjima ministroma pa je tako resno, da je menda zdaj nekdanja ministrica zaprosila za premestitev na Koroško, da bi bila lahko bliže svojemu dragemu.

image

Oktobra 2010 sta se oba ministra udeležila Evropskega dneva civilnega prava v Ljubljani (vir: www.ljubljana.si).

Deli s prijatelji