PROJEKT

Plestenjak išče talente

Objavljeno 10. julij 2014 10.52 | Posodobljeno 10. julij 2014 10.52 | Piše: Roman Turnšek
Ključne besede: Jan Plestenjak

Pevec končuje poseben projekt, posvečen mladim.

Zmagovalec bo nagrajen s 500 evri in sodelovanjem s Plestenjakom. Foto: Osebni arhiv

»Zakaj bi se bal mlajših, saj prav na mladih svet stoji?« je stališče enega izmed najbolj priljubljenih slovenskih glasbenikov, Jana Plestenjaka. Da v to zares trdno verjame, je pokazal tudi z nedavno odločitvijo za prav poseben projekt, ki ga je poimenoval Nova generacija.

Idejo za skladbo Nova generacija, nato pa še za istoimenski projekt je dobil zaradi položaja, ki po njegovem mnenju danes na splošno vlada.

Jan je mlade kolege pozval k ustvarjanju pozitivne energije, kakršno lahko ustvari le nova generacija. Svoje ideje so strnili v videoposnetke in med njimi izbrali najboljšega. Zmagovalec prejme bon v vrednosti 500 evrov, možnost nastopa na enem od Janovih koncertov, njegov posnetek v videoobliki pa bo vključen tudi v uradni Plestenjakov video. Jan je zelo zadovoljen in presenečen nad velikim odzivom pravkar končanega natečaja. Veseli ga, da se je odzvalo toliko ljudi in nad njihovo pozitivno energijo. Zato so z založbo Menart izbrali šest filmčkov in ne pet, kot so prvotno načrtovali. »Mladi veliko znajo, a so zelo zaslepljeni s tem, kar jim narekujejo veliki. Morda jim manjka tudi malo potrpežljivosti in vztrajnosti. A brez tega ne bo šlo,« meni.

Deli s prijatelji