NAJBOLJ JE ŠLA V UHO

Nuška Drašček zmagala na Popevki

Objavljeno 16. april 2017 00.10 | Posodobljeno 16. april 2017 00.10 | Piše: M. U.

Zapela je pesem Tak dan.

Nuška se nastopa na Slovenski popevki veseli, izida pa si ne upa napovedati

V sklopu Dnevov slovenske glasbe so gledalci in poslušalci izglasovali, da je popevka leta energični Tak dan Nuške Drašček. Za najboljšo popevko, ki ima med domačim občinstvom posebno, nekoliko nostalgično mesto, se je potegovalo 12 pesmi. Strokovna žirija je izbrala tri finaliste, o zmagovalcu pa so nato po telefonu odločali gledalci in poslušalci. Žirija je poleg zmagovalne pesmi izbrala še Kušn me dueta Mon'ami in Sama Jane Šušteršič. Vse izvajalce sta, kot se za popevko spodobi, spremljala Big band RTV Slovenija in Simfonični orkester RTV Slovenija.

Nocoj so se predstavili še Matjaž Kumelj (Po svoji poti), Aleksander Novak (Dotik stare Ljubljane), Slavko Ivančič (Med valovi in oblaki), Po drugi strani (Na konec Ljubljane), Zala Smolnikar (Fant z ulice), Gašper Rifelj (Utrip srca), Alex Volasko (Nad Ljubljano se dani) in Darja Švajger (Slutnja).

Prihodnji petek bo še festival pop in rock glasbe s prav tako 12 nastopajočimi in enakim načinom izbiranja zmagovalca. Strokovna žirija bo ob zaključku tega festivalskega večera, upoštevajoč vse skladbe, predstavljene na Poprocku in Popevki, podelila nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca.

 

Deli s prijatelji